Paravinja pristao na izručenje u Hrvatsku

Izvor: Blic, 11.Jul.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paravinja pristao na izručenje u Hrvatsku

Državljanin Srbije i Hrvatske Dragan Paravinja danas se u Sudu Bosne i Hercegovine izjasnio da pristaje na izručenje Hrvatskoj, gde je Županijski sud u Šibeniku za njim raspisao poternicu zbog pokušaja silovanja i ubistva maloletne Antonije Bilić iz Drniša.

Ekstradicioni postupak će zbog toga biti pojednostavljen i spis će odmah biti dostavljen ministru pravde BiH radi donošenja odluke o izručenju.

Sudija za prethodni postupak Suda BiH Goran Radević danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Paravinji odredio ekstradicioni pritvor koji će stupiti na snagu nakon isteka rešenja o pritvoru opštinskog suda u Sokocu i trajaće do izručenja, koje će se obaviti najkasnije za šest meseci.

Paravinja je danas istakao da ima i državljanstvo BiH, o čemu Sud i Tužilaštvo BiH nemaju podataka.

Zbog sumnje da je ubio Antoniju Bilić a potom njeno telo, prema sopstvenom priznanju, bacio u reku Krku, Paravinja je 26. juna uhapšen u Republici Srpskoj.

Maloletna devojka poslednji put je viđena 7. juna, na mostu preko reke Čikole u Drnišu, kada je stopirala i potom primećena da je ušla u plavi kamion, kakav je vozio i Paravinja.

On je u Srbiji osuđen na 4,5 godine zatvora zbog silovanja, ali je pobegao u Sloveniju, koja ga je potom proterala u Hrvatsku, čiji je državljanin, gde je slobodno živeo i radio.

Povezane vesti: Silovatelj se u sudnici cinično smeškao na pomen Antonije Bilić Krv nestale Antonije Bilić nađena u kamionu Dragana Paravinje Paravinja uskoro u Hrvatskoj Hrvatski inspektori saslušali Paravinju Paravinjini sinovi neće da vide oca

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paravinja pristao da ga pošalju u Hrvatsku

Izvor: Mondo, 11.Jul.2011

Paravinja je danas u Sudu BiH pristao na izručenje Hrvatskoj, gde je tražen zbog ubistva maloletne Antonije Bilić iz Drniša, javili su sarajevski mediji.

Nastavak na Mondo...

Paravinja pristao na izručenje Hrvatskoj

Izvor: RTS, 11.Jul.2011

Osumnjičeni za ubistvo Antonije Bilić Dragan Paravinja pristao na izručenje Hrvatskoj. Paravinja je, pred sudom u BiH, rekao da mu nije jasno zašto se veruje da je Antonija ubijena, jer nema ni tela ni svedoka. ..Dragan Paravinja izjavio je danas na Sudu Bosne i Hercegovine kako pristaje na to da...

Nastavak na RTS...

Paravinja pristao na izručenje Hrvatskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jul.2011

Dragan Paravinja, koji je osumnjičen za ubistvo sedamnaestogodišnje djevojke Antonije Bilić iz Drniša, pristao je na izručenje Hrvatskoj.  On, međutim, veruje kako nikada neće biti optužen, jer tvrdi da nikoga nije silovao ni ubio. U petak je Sudu BiH stigao i zahtjev Srbije za izručenje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Paravinja pristao da bude izručen Hrvatskoj

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2011

Dragan Paravinja saglasan je da mu se, nakon isteka jednomesečnog pritvora u zatvoru "Kula", odredi ekstradicioni pritvor i da bude izručen Hrvatskoj jer veruje da će u toj zemlji dokazati da nije počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret...Na ročištu održanom u Sudu BiH po zahtevu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Paravinja: Pristajem na izručenje Hrvatskoj, nisam ubio Antoniju

Izvor: Press, 11.Jul.2011

Dragan Paravinja, koji je osumnjičen za ubistvo Antonije Bilić (17) iz Drniša, pristao je juče na izručenje Hrvatskoj.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.