PRALI PARE PREKO FUDBALA?

Izvor: Kurir, 27.Apr.2011, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRALI PARE PREKO FUDBALA?

BEOGRAD - Pomagali i „zemuncima“! Policija je na tragu saučesnicima petočlane kriminalne grupe koja je uhapšena zbog sumnje da je prokrijumčarila 215 kilograma modifikovane marihuane - skanka iz Albanije u Nemačku i Srbiju. Podsetimo, iza rešetaka našli su se vođa grupe Nikica Polić (35), direktor FK Zemun, njegova braća Dalibor (32) i Nenad Polić (27), Branko

BEOGRAD - Pomagali i „zemuncima“!

Policija je na tragu saučesnicima petočlane kriminalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << grupe koja je uhapšena zbog sumnje da je prokrijumčarila 215 kilograma modifikovane marihuane - skanka iz Albanije u Nemačku i Srbiju. Podsetimo, iza rešetaka našli su se vođa grupe Nikica Polić (35), direktor FK Zemun, njegova braća Dalibor (32) i Nenad Polić (27), Branko Bajić (33), šurak „zemunca“ Aleksandra Simovića, i Ivica Simunić (44), državljanin Hrvatske.

Policija je pokrenula i finansijsku istragu protiv njih zbog sumnje da su prali pare.

- Proveravamo da li su novac od droge ubacivali u legalne tokove preko fudbala. Naime, Nikica Polić ranije je bio zaposlen u FK BSK iz Batajnice, a sad je direktor FK Zemun. Bajić je svojevremeno bio finansijer BSK. Proverićemo sve račune FK Zemun i FK BSK, kako bismo otkrili puteve kojima im je novac stizao - priča naš izvor iz istrage.

Sumnja se i da su Polići i Bajić pomagali braći Aleksandru i Milošu Simoviću u skrivanju od policije.

- Pretpostavljamo da su članovi grupe razgovarali telefonom sa „zemuncima“ i govorili im šta se dešava, kako bi ovi bili u toku. Takođe, sumnjamo da su im slali novac i nalazili „štek“ stanove. Istraga je i dalje u toku. Uskoro bi trebalo da padnu i njihovi saučesnici u švercu skanka - priča naš sagovornik.

Podsetimo, privedena grupa tereti se da je 2010. i 2011. godine iz Albanije kamionima prokrijumčarila 215 kilograma skanka, koji su potom preko razgranate mreže saradnika prodavali i njime snabdevali više dilera.

Ranjen po receptu „zemunaca“

Nikica Polić ranjen je sredinom septembra 2007. godine u Ugrinovačkoj ulici u Beogradu. Na njega su nepoznati napadači osuli paljbu iz vozila u pokretu i pogodili ga u nogu. Pričalo se da je Polićevo ranjavanje izvedeno na identičan način na koji su to radili pripadnici „zemunskog klana“.

Karadžić ne zna za hapšenje

Tomislav Karadžić, predsednik FSS, nije upoznat s hapšenjem direktora FK Zemun Nikice Polića.

- Ne znam ko je taj direktor... Kako rekoste da se zove? Polić, nikad nisam čuo za njega.

Ne znam ni zašto ni zbog čega je uhapšen, ni koja mu je uloga u fudbalskom klubu Zemun - rekao je za Kurir Karadžić.

Podsetimo, Karadžić je u aprilu 2010. rekao za Kurir:

- FSS se nikad nije bavio kriminalom, već isključivo sportom i fudbalom.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

„Novozemunci" dan uoči hapšenja dobili državljanstvo RS!

Izvor: Press, 27.Apr.2011

Članovi zemunske kriminalne grupe Branka Bajića i braće Polić, Dalibora, Nenada i Nikice, koja je uhapšena nedavno zbog sumnje da je prokrijumčarila 215 kilograma skanka iz Albanije u Srbiju i Nemačku, dobili su državljanstvo Republike Srpske, a time i BiH, dva dana uoči hapšenja, saznaje Press...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.