Otvorene istrage protiv Kalinica za tri ubistva

Izvor: Studio B, 27.Avg.2010, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorene istrage protiv Kalinica za tri ubistva

Protiv pripadnika zemunskog kriminalnog klana Sretka Kalinića u Srbiji je otvorena istraga za tri ubistva iz 2004. godine, rekla je portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević.

Maja Kovačević je agenciji Beta rekla da je istraga otvorena na osnovu iskaza koji je Kalinić dao u Hrvatskoj.

Prema navodima istrage koje su bili dostupni medijima, Kalinić je tokom pritvora u Zagrebu ispitan o likvidacijama Branka Jevtovića Jorge 2004. u Beogradu, kao i za pokušaje ubistva >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Zorana Nedovića Šoka i Andrije Draškovića iste godine.

Nedović i Drašković su preživeli napade, ali su ubijena dvojica njihovih telohranitelja, a četvorica ranjena. Ta su ubistva već vezivana za zemunski klan zbog navodne osvete za likvidaciju Željka Ražnatovića Arkana.

Kalinić je 25. avgusta sproveden u Okružni zatvor u Beogradu nakon što je iz Hrvatske izručen Srbiji. Kalinić je u Srbiji pravosnažno osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića na 30 godina zatvora i na 40 godina za više ubistava koje je počinio zemunski klan.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga protiv Kalinica za tri ubistva

Izvor: Večernje novosti, 27.Avg.2010

Protiv pripadnika zemunskog kriminalnog klana Sretka Kalinića u Srbiji je otvorena istraga za tri ubistva iz 2004. godine

Nastavak na Večernje novosti...

Istraga o Kalinićevim ubistvima

Izvor: Šumadija Press, 28.Avg.2010, 12:50

Protiv Sretka Kalinića je otvorena istraga zbog tri ubistva iz 2004. godine, kaže za B92 Maja Kovačević, portparolka Specijalnog suda.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.