Ortca tvrdi da je prodao ćerku jer nije imao para

Izvor: Blic, 11.Nov.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ortca tvrdi da je prodao ćerku jer nije imao para

Srpski državljanin koji je uhapšen u Švedskoj zbog sumnje da je prodao svoju 14-godišnju ćerku, izjavio je da je to uradio jer "nije imao para".

On je osumnjičen da je maloletnu ćerku za 1.000 evra prodao mentalno zaostalom muškarcu iz švedskog grada Geteborga, koji je devojčicu više od godinu dana silovao i fizički maltretirao.

Međutim, informacije o tragediji ove devojčice srpski MUP zasad ima samo iz medija, jer ih kolege iz Švedske još nisu obavestile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o tome.

- Uputili smo švedskom Interpolu zahtev da nam prosledi sve informacije o tom slučaju, ali još nismo dobili odgovor.

Zasad ne znamo ni da li je dete izvedeno iz zemlje legalno ili je prokrijumčareno, a prema našim informacijama - otac živi u Srbiji, a ona je pobegla iz zatočeništva - kažu u MUP Srbije.

I u našoj ambasadi u Stokholmu napominju da nisu dobili nikakvo obaveštenje i da su zatražili informacije od nadležnih švedskih organa.

Mediji u Švedskoj objavili su da je tamošnja policija krajem prošlog meseca oslobodila 14-godišnju devojčicu iz Beograda koja je prodata mentalno zaostalom muškarcu u Švedskoj, koji ju je godinu dana maltretirao i silovao.

Prema pisanju lista „Dejli ekspresen", porodica 25-godišnjeg mladića mu je, misleći da će mu biti bolje ako ima ženu, kupila devojčicu od njenog oca u Beogradu za 1.000 evra. Zbog sumnje da su učestvovali u trgovini ljudima uhapšeni su mentalno oboleli mladić i devojčicin otac, a pritvoreni su muškarac, koji ju je držao zatvorenu, i 40-godišnja žena, i oni se terete i za silovanje.

- Devojčica je, prema romskim običajima, bila primorana da se uda za tog muškarca i odvedena je u stan njegove porodice, gde je zaključana - piše švedski dnevnik.

Svakodnevni pakao

Devojčica je policiji ispričala da je tokom zatočeništva u stanu u Geteborgu, od septembra 2010. svakodnevno bila izložena pretnjama, fizičkom zlostavljanju i silovanju. List navodi i da je ostala u drugom stanju i da je imala pobačaj.

- Ona je veoma srećna što je oslobođena iz tog pakla. U snimljenom saslušanju u policiji opširno je govorila o onome kroz šta je prolazila - rekao je švedskom listu sagovornik iz istrage.

Povezane vesti: Švedska policija spasla devojčicu iz Beograda koju je zlostavljao psihopata Švedsko tužilaštvo zatražilo privođenje osnivača Vikiliksa Uhapšen zbog silovanja desetogodišnje devojčice

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otac: Maloletnu ćerku sam prodao Šveđanima jer nisam imao para

Izvor: Blic, 11.Nov.2011

Srpski državljanin, koji je uhapšen u Švedskoj zbog sumnje da je prodao svoju 14-godišnju ćerku, izjavio je policiji da to uradio jer "nije imao para". ..On je osumnjičen da je maloletnu ćerku za 1.000 evra prodao mentalno zaostalom muškarcu iz švedskog grada Geteborga, koji je devojčicu više...

Nastavak na Blic...

Prodao ćerku psihopatama jer "nije imao para"

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2011

Srpski državljanin, koji je uhapšen u Švedskoj zbog sumnje da je prodao svoju 14-godišnju ćerku, izjavio je policiji da to uradio jer "nije imao para"!...Naša policija istražuje slučaj oca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je 14-godišnju ćerku za 1.000 evra prodao mentalno zaostalom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Prodao ćerku jer nije imao para

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Nov.2011, 03:17

Otac devojčice A.N.(14) koja je u Švedskoj zlostavljana više od godinu dana priznao je da je prodao kćerku za hiljadu evra jer nije imao novca. Uhapšen je, zajedno sa ljudima kojima je prodao ćerku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.