Optuženi negirali da su ubili Ćuruviju

Izvor: Akter, 01.Jun.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi negirali da su ubili Ćuruviju

Suđenje za ubistvo novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruvije, počelo je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu, a optuženi su negirali krivicu

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su načelnik resora Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

Marković, Radonjić >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i Romić kazali su da su razumeli optužnicu i da planiraju da iznose odbranu. Oni su se kratko izjasnili o krivici, naglasivši da ne priznaju dela koja im se stavljaju na teret.

Postupajući tužilac Milenko Mandić, prethodno je naglasio da su optuženi sa umišljajem i iz niskih pobuda ubili Ćuruviju 11. aprila 1999. godine između 16.38 i 16.55 u prolazu zgrade u Svetogorskoj ulici kod broja 35.

"Ubili su Ćuruvija zbog javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, ali i mogućnosti da utiče na javno mnjenje", naveo je tužilac obrazlažući optužnicu.

Dodao je da su optuženi funkcionisali kao organizovana kriminalna grupa, gde je svako znao svoju ulogu i zadatak.

Prema njegovim rečima,  Marković je izdao usmene naloge da se Ćuruvija prati bez odluke suda, a potom i ubije po nalogu NN osobe.

Dodao je da je Ćuruviju ubio Miroslav Kurak, a da mu je saučesnik bio Ratko Romić koji je drškom pištolja udario njegovu suprugu Branku Prpu u glavu i koja se onesvestila.

Nakon kratkog izjašnjavanja o krivici, Radomir Marković prvi će početi detaljno da iznosi odbranu.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optuženi negirali da su ubili Ćuruviju

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2015

Suđenje za ubistvo novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruvije, počelo je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu, a optuženi su nakon čitanja optužnice negirali krivicu...Za ubistvo Ćuruvije optuženi su načelnik resora Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Optuženi negirali da su ubili Slavka Ćuruviju

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Jun.2015

BEOGRAD - Suđenje za ubistvo novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruvije, počelo je pred Specijalnim sudom u Beogradu, a optuženi su nakon čitanja optužnice negirali krivicu...Za ubistvo Ćuruvije optuženi su načelnik resora Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, načelnik...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.