Optuženi će da statiraju

Izvor: Glas javnosti, 19.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi će da statiraju

BEOGRAD - Rekonstrukcija događaja u kojem je 11. septembra 2000. godine u restoranu „Knez Rojal“ život izgubio Zvonko Plećić Pleća, za čije ubistvo su optuženi Andrija Drašković i Aleksandar Golubović Batanko, u sredu bi trebalo da bude obavljena u prostoru u Ulici kneza Sime Markovića 10, pored Konaka kneginje LJubice. Rekonstrukciju je, kao obaveznu, naložio Vrhovni sud Srbije, obarajući presudu, inače poslednju po redu, kojom su Drašković i Golubović oslobođeni optužbi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Na pretresu održanom 15. septembra prošle godine, branioci optuženih najavili su da njihovi branjenici neće pokazivati šta se dešavalo na mestu ubistva jer su se tokom ranijih suđenja u nekoliko navrata o tome izjašnjavali. Posle rekonstrukcije biće saslušavani veštaci.

Kontroverzni biznismen i njegov kum su 29. maja 2008. godine pred novom predsedavajućom sudijom Marinom Anđelković, koja je predmet dobila pošto je njen prethodnik Zoran Zvonar odlučio da pređe u advokate, rekli da ostaju kod ranijih iskaza.

SAKRILA SE ISPOD STOLA

Na poslednjem pretresu svedočila je bivša Draškovićeva supruga Elena Karić, koja je rekla da je sa optuženima sedela u separeu restorana kada im je prišao Plećić i seo za njihov sto.

Prema njenim rečima, Plećić je tokom pretnji prebacio jednu nogu preko nogu Draškovića i čupkao ga za kosu. Karićeva je navela da je Plećiću zatim zvonio telefon i da ga je on posle razgovora bacio, ustao od stola i okrenuo se prema Draškoviću. Tada je, kako je rekla, videla da Plećić drži pištolj.

„Mahinalno sam krenula pod sto i onda sam čula pucnje. Ne znam ko je prvi pucao niti koliko je pucnjeva bilo, a činilo mi se da je pucano i napolju“, rekla je Elena Karić.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Rekonstrukcija Plećinog ubistva u Knezu

Izvor: RTV Pink, 18.Jan.2009, 10:37

. . . Okružni sud u Beogradu će u okviru ponovljenog suđenja Andriji Draškoviću i njegovom kumu Aleksandru Goluboviću zbog ubistva Zvonka Plećića Pleće , u restoranu Rojal Knez 2000. godine, u sredu, 21. januara obaviti rekonstrukciju tog događaja. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.