Izvor: S media, 26.Apr.2013, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZ: Lažne hiljadarke kruže Srbijom

Radnici menjačnica u Srbiji upozoravaju građane da vode računa prilikom svakog korišćenja novca jer su poslednjih dana kod nas ponovo aktuelne lažne novčanice od po 1.000 dinara. Prema njihovim rečima, kruže dve vrste falsifikata, prenosi "Kurir".

Loši fasifikati

- Nailazi se na novčanice koje su vrlo loše urađene i lako je primetiti da su falsifikati. Već pri dodiru papira moguće je osetiti da je reč o lažnoj novčanici. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Boja je dosta tamnija nego što je prava, a na njoj nema ni srebrne niti, a ni žiga. Takve lažnjake vrlo je lako prepoznati, naročito nama koji smo non-stop u kontaktu s novcem.

"Odlični" falsifikati

Drugi građani ipak treba malo bolje da pogledaju šta dobijaju i stavljaju u svoj novčanik. S druge strane, ima i onih falsifikata koji su tako dobro urađeni da običan građanin ne bi mogao da prepozna pa čak i da je zagleda. Te novčanice imaju istu boju kao prave, isti papir, a jedina razlika je u hologramu - kaže M. T., dugogodišnji radnik menjačnice iz Beograda.

- Falsifikati se pojavljuju baš pre praznika jer se očekuje veliki promet novca, dosta kupovine, više plaćanja i manje opreznosti - kažu radnici menjačnica.

(Kurir)

Foto:PrtSc/youtube

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPREZ: Lažne hiljadarke ponovo aktuelne!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Apr.2013

Nailazi se na novčanice koje su veoma loše urađene i lako je primetiti da su u pitanju falsifikati, međutim, ima i onih koje običan građanin ne može da prepozna čak ni ako se dobro zagleda

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.