Nova hapšenja u Železnicama

Izvor: B92, 15.Sep.2010, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova hapšenja u "Železnicama"

Beograd -- Uhapšena dvojica direkora JP "Železnice Srbije" zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i pribavili protivpravnu imovinsku korist, saznaje B92.

Kako saznajemo, polcija je uhapsila direktora Sektora za nabavke Svetozara Manojlovića i direktora Direkcije za infrastrukturu Vladimira Radovića.

Oni su osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj tokom 2007. godine, dok je direktor "Železnica" bio Milanko Šarančić, i to u procesu javne nabavke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 22.000 neimpregnisanih pragova u vrednosti od 66 miliona dinara.

U tom trentuku u magacinu "Železnice” na lageru je bilo 14.000 takvih pragova koji su morali biti iskorišćeni jer im je isticao rok, a s obzirom da nisu bili iskorišćeni načinjena je šteta od skoro 22 miliona dinara.

Takođe se osnovano sumnja da su u postupku javne nabavke pragova, favorizovali preduzeće "Patria doo” Zemun, koje je dobilo protivpravnu imovinsku korist od 6 i po miliona dinara putem bankarskih garancija.

Dvojici direktora "Železnica Srbije” određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati. Policija isotvremeno nastavlja da vodi istragu poslovanja "Železnica Srbije”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja u Železnicama Srbije

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2010, 10:24

Trojica rukovodilaca iz preduzeća Železnice Srbije uhapsila je policija zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili državu za 22 miliona dinara.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.