Nastavljeno čitanje presude

Izvor: B92, 09.Sep.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno čitanje presude

Beograd -- Na sednici Vrhovnog suda Srbije nastavljeno je sa čitanjem prvostepene presude za ubistvo Zorana Đinđića, izrečene u maju 2007.

Sudija izvestilac Zoran Savić posebno se osvrnuo na ocenu prvopstepenog sudskog veća da je motiv ubistva Đinđića bio strah prvoptuženog Milorada Ulemeka Legije da će biti uhapšen zbog ubistava i otmica iz prethodnog perioda. Savić je pročitao i iskaze okrivljenih koje su dali tokom prvostepenog postupka.

Kada bude završio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa čitanjem presude koja je napisana na 450 strana, sudija izvestilac predstaviće tročlanom sudskom veću VSS-a žalbe optuženih i njihovih branilaca.

Specijalno tužilaštvo se nije žalilo na presudu koju je posebno odeljenje Okružnog suda u Beogradu izreklo 23. maja 2007. godine.

Po žalbama na presudu sudsko veće VSS-a odlučivaće na nejavnom delu sednice.

U Posebnom odeljenju Okružnog suda 23. maja prošle godine, na po 40 godina zatvora osuđeni su nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija i bivši pomoćnik komandanta JSO Zvezdan Jovanović.

Na po 35 godina zatvora osuđeni su Aleksandar Simović, Ninoslav Konstantinović, Vladimir Milisavljević i Sretko Kalinić, na po 30 godina osuđeni su Željko Tojaga, Branislav Bezarević, Miloš Simović, Milan Jurišić i Dušan Krsmanović, dok je Saši Pejakoviću izrečena kazna od osam godina zatvora.

Proces za ubistvo Đinđića počeo je 23. decembra 2003. godine, a tokom troipogodišnjeg suđenja saslušano je više od 150 svedoka, predočeni brojni pisani dokazi, a svoj iskaz dala su i četiri svedoka saradnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbijen zahtev Ulemekovih branilaca

Izvor: Blic, 08.Sep.2008, 11:37

BEOGRAD - Advokat Slobodan Milivojević, koji brani prvookrivljenog Milorada Ulemeka Legiju, zatražio je juče na početku žalbenog postupka za ubistvo premijera Zorana Đinđića pred Vrhovnim sudom izuzeće sudija Sonje Manojlović i Miodraga Vićentijevića, navodno zbog moguće pristrasnosti. Predsednica...

Nastavak na Blic...

Nastavljeno čitanje presude za ubistvo premijera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2008

BEOGRAD - Na današnjoj sednici Vrhovnog suda Srbije po žalbama na presudu optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića sudija izvestilac Zoran Savić nastavio je sa čitanjem presude koju je izreklo Posebno odeljenje Okružnog suda u Beogradu, u maju 2007. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Publici dosadno čitanje presude

Izvor: Večernje novosti, 09.Sep.2008

Sednica Vrhovnog suda Srbije po žalbama na presudu za ubistvo premijera Zorana Đinđića nastavljena je u utorak čitanjem odbrane okrivljenih, kao i obrazloženjem prvostepene odluke, o motivima ovog zločina

Nastavak na Večernje novosti...

Đinđića ubili da prikriju zločine

Izvor: Blic, 10.Sep.2008, 07:37

BEOGRAD - Motiv za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića bio je strah Milorada Ulemeka Legije i vođa zemunskog klana da će biti uhapšeni zbog ubistava i otmica iz prethodnog perioda, navodi se u presudi Specijalnog suda koju je juče pročitao sudija izvestilac Vrhovnog suda Zoran Savić...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.