Nastavak suđenja Šariću 17. septembra

Izvor: RTS, 06.Jul.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja Šariću 17. septembra

Za 17. septembar odloženo je suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pranje novca u Srbiji ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove.
Do odlaganja suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu je došlo zbog iznenadne bolesti jednog od advokata optuženog Zorana Ćopića, prenosi Tanjug.

Sudsko veće prihvatilo je molbu advokata uz obrazloženje da je danas trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do dođe do izvođenja dokaza u vezi sa optuženim Ćopićem.
Odlučeno je da se umesto danas i sutra, suđenje nastavi 17. i 18. septembra. Šarić i još 17 okrivljenih terete se za pranje oko 22 miliona evra.
U ovom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica.
Tokom izlaganja svoje odbrane u maju, Šarić je odbacio sve navode optužnice, navodeći da će svoju odbranu potkrepiti dokumentacijom.
"Tu nema ni 'p' od pranja para, postoje pisani tragovi o toku novca o kome nema govora da je prljav. Ne moram bilo koga da ubeđujem u to, za razliku od tužioca koji neprekidno ubeđuje da se radi o prljavom novcu", rekao je Šarić.
Tada je predložio sudskom veću da pozove Ljubišu Buhu Čumeta za svedoka, na okolnosti pranja 7,2 miliona evra preko firme "Kamarila" kako je opisano u optužnici, jer je Buha vlasnik pomenute firme.
Pred istim sudom Šariću i drugim okrivljenima sledeće sedmice, 13. jula biće izrečena presuda zbog optužbi za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, a tuzilaštvo je u završnoj reči predložilo da sud svima izrekne maksimanle zatvorske kazne.
Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odbijen zahtev za hitan nastavak suđenja Hadžiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2015

Sudsko veće Haškog tribunala odbilo je danas i drugi zahtev tužilaštva da suđenje Goranu Hadžiću bude hitno nastavljeno i okončano, zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja...Tužilaštvo je u obrazloženju zahteva navelo da je "u interesu pravde" da se nastavi suđenje osobi koja je neizlečivo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.