Majka uhapšene misice: Moja ćerka je izlazila s političarima, pa šta!

Izvor: Blic, 06.Jul.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka uhapšene misice: Moja ćerka je izlazila s političarima, pa šta!

“Moja Boba je druželjubiva devojka, kretala se u tom krugu ljudi. Pa šta ako poznaje pojedine političare i ode sa nekim od njih na ručak? Pa i ja ih znam 50!”

Ovako Jadranka Tošić, majka manekenke Slobodanke Tošić, koja je pred sudom BiH optužena za učestvovanje u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale, za “Blic” komentariše glasine o prisnosti svoje ćerke s izvesnim srpskim političarima. Jadranka ne negira da je njena ćerka poznavala moćne ljude u Srbiji, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kaže da ljubavnih veza sa njima nije imala.

- Zove me rodbina, pitaju me za Babića, Šutanovca... ma ona nikada ne bi bila sa političarima, a otkud ja znam da li se videla sa njima na nekoj proslavi? - kaže majka lepotice.

Vest o Bobinom hapšenju šokirala je njenu porodicu.

- Uhapšena je 17. maja u Osijeku. Sada pričaju da se nije odazivala na pozive suda, a ona zapravo samo jednom nije primila poziv na adresi u Beogradu i odmah - poternica. Znam zasigurno da je tužilac ranije dolazio po njenu izjavu u Beograd. Na dan kada je uhapšena došla je u Hrvatsku da bi učestvovala u nekoj reklamnoj kampanji, kao i mnogo puta do tada. A onda se tužiocu ćefnulo da je uhapsi! Nju, devojku bez ikakvog policijskog dosijea, strpao je u zatvor zajedno sa 20-30 najgorih kriminalaca! Mesec i po dana su je tamo držali u pritvoru, sve sa ciljem da je psihički izmuče kako bi priznala nešto što nije istina. Kad su joj odbili kućni pritvor kod nas u Han Pijesku, molila sam sud da je makar zadrži u Sarajevu, a oni je prebace u Mostar. Kako sad da putujem do nje?! - priča revoltirano Jadranka, koja ponavlja da je sigurna u ćerkinu nevinost.

Slobodanka - Boba Tošić je u žižu javnosti regiona došla još pre deset godina, kada je kao tinejdžerka osvojila nagradu mis fotogeničnosti u BiH. Od tada je započela bogatu manekensku karijeru, a slikanje za magazin “Plejboj” lansiralo ju je u rijaliti orbitu, pa je učestvovala i u srpskom “Survivoru”.

"Ne poznajemo gospođicu"

„U svoje ime i u ime svojih kolega iz Odbora za odbranu čija su se imena pominjala u ovom kontekstu, mogu da kažem da gospođicu niti poznajem niti sam s njom bio u bilo kakvoj vezi. Isto mogu da tvrdim i za ostale kolege i iz svoje stranke i iz opozicionih partija: svi oni su porodični ljudi, isuviše ozbiljni da bi sebi priuštili takav luksuz“, rekao je za „Blic“ Zoran Babić, šef odborničke grupe SNS. Komentar Dragana Šutanovca nismo dobili.

Mračniji deo njene biografije vezan je za Bobinu ljubavnu vezu sa Darkom Elezom, koji je do hapšenja 2009. godine bio jedan od moćnijih ljudi bosanskog podzemlja. Tužilaštvo BiH lepoj manekenki sada na teret stavlja učestvovanje u pokušaju ubistva Đorđa Ždralu iz 2006. Njega je lepotica navodno namamila na lokaciju gde je Elez pokušao da ga ubije. Elez i njegova grupa se od 2009. u predmetu “Lutka” terete za pet ubistava i za pljačke u kojima je ukradeno više od devet miliona konvertibilnih maraka.

Slobodanka se prošle nedelja našla pred sudijom: “Odredite mi kućni pritvor na teritoriji Han Pijeska da imam koga da zagrlim. Potrebni su mi priroda i svež vazduh”, dramila je „zečica“. Odjednom je rekla da ima zdravstvenih problema, ali je o bolesti koja je muči htela da razgovara samo nasamo sa sudijom. Ovaj je to, međutim, odbio i odredio joj jednomesečni pritvor.

Đorđe Ždrale je prošle godine pred sudom svedočio o odnosu sa Darko Elezom i Slobodankom Tošić, odnosno o okolnostima pokušaja njegovog ubistva. „Eleza sam upoznao u KPZ Kula, gde smo obojica ležali za ubistvo. Svaki dan smo se viđali, ali ništa posebno. Pošto je imao problema sa nekim zatvorenicima koji su ga namlatili, priklonio se meni. Stalno me je zvao ‘kumaro‘ i govorio da ću mu biti kum. Tog 13. aprila 2006. godine Slobodanka mi je poslala poruku. Upoznao sam je u zatvoru kada je dedi dolazila u posetu. U poruci mi je napisala da dođem po nju u Rogaticu. Rekla mi je da ima sutra ispit i da od drugarice mora da uzme skripta, pa sam je povezao.

Kad smo stigli, izašla je iz auta, okrenula se prema meni i stavila ruku na usta. Tad je počelo da zvoni, fijukali su meci, osećao se barut. Uveren sam da je sve znala“, rekao je Ždrale, a na pitanje kako se Slobodanka ponašala tokom vožnje, rekao je: “Što bi Darko Elez rekao, bila je hladna kao špricer”

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.