Izvor: Blic, 15.Avg.2016, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIJA ZABETONIRANIH TELA Srpski pljačkaši koje policija nikada nije uspela da uhvati, ali NEKO DRUGI JESTE

Potraga "zemunskog klana" za Milanom Koprivicom, o kojoj je nedavno ekskluzivno pisao "Blic" nije jedini slučaj kada su za pljačkašima, osim policije jurili i drugi pljačkaši.

Koprivicu, koji je 2002. kao vozač "Delte" pobegao sa 5,6 miliona evra, jurili su zemunci, kako bi se dokopali plena, a uhapsio ga je lično tadašnji načelnik Drugog odeljenja beogradske policije Milan Popović Pop.

Četnaest godina kasnije, Popović kaže da se u svojoj dugogodišnjoj karijeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jurenja pljačkaša suočio sa još dva slična slučaja, od kojih je jedan za njega i dalje misterija.

Izveo je jednu od najvećih pljački u Jugoslaviji, a hapšenjem je izbegao JOŠ GORU SUDBINU

- Bila je pljačka u banci Jezdimira Vasiljevića. Osumnjičeni su bili brat i sestra, kao organizatori. Kriminalna ekipa iz Galenike tada je krenula u potragu za pljačkašima, da bi se dokopali plena. Jednog pljačkaša su našli. Mi ga nikad nismo našli. Nestao je. Verovatno je ubijen, ali njegovo telo nikada nije nađeno. Ekipa iz Galenike je posle toga pobegla iz zemlje - kaže Popović.

Drugi slučaj koji je za njega misterija i posle toliko godina je zločin koji su 1998. godine počinili sin Vlade Kovačevića Trefa i dvojica njegovih prijatelja Aleksandar Kostadinović i Filip Gavrilović. Posle ubistva Trefa, njegov maloletni sin Andrej bio je nezadovoljan podelom imovine, pa je sa dvojicom drugova smislio pakleni plan - krađu deviza iz agencije "Tref rentakar". U noći između 4. i 5. decembra krenuli su u izvršenje. Oteli su blagajnicu očeve firme "Interspid" Biljanu Stanojković, i sa njom upali u "Sava centar", gde je Andrej ubio noćnog čuvara Bratislava Dačića, a zatim su iz sefa ukrali sedam miliona maraka.

Sa plenom su pobegli u Nemenikuće, gde su sakrili deo plena, i odakle su Andrej i Filip odvezli Stanojkovićevu do Garaškog jezera gde su je hladnokrvno ubili. Andrej i Kostadinović su uhapšeni posle zločina, dok se Gavriloviću od tada gubi svaki trag. Nestalo je i četiri miliona maraka.

- Gavrilović nije nestao sam. Sa njim su pobegli i njegov otac, koji je bio kockar i jedan prijatelj. Od njih nikada nije bilo ni traga ni glasa. Godinu i po kasnije, u Dunavu u Golupcu kod Požarevca, ribari su pronašli tri vojničke drvene kutije za oružje. Unutra, tri izmasakrirana tela, zabetonirana. Nije bilo moguće identifikovati ih. I danas je misterija - kaže Popović.

Andrej Kovačević poginuo je 2006. u svojoj 25 godini kada je tokom zatvorskog vikenda u Beogradu una uglu ulica Kneza Višeslava i Miloja Zakića "jamahom" udario u zastavu 101.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.