Koturović na slobodi

Izvor: Večernje novosti, 26.Dec.2014, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koturović na slobodi

SKOPLjE SPECIJALNO ZA NOVOSTI BIVŠI proslavljeni košarkaš Dejan Koturović (42) izdržao je tromesečnu zatvorsku kaznu u Makedoniji i sada se nalazi na slobodi! Potvrdio je ovo "Novostima" njegov advokat Petar Srnakov iz Đevđelije, koji ga je zastupao pred tamošnjim Osnovnim sudom u procesu pod optužbom falsifikovanja vozačkih isprava. Prema navodima Srnakova, na osnovu pravosnažne odluke Apelacionog suda u Skoplju, a potvrdom prvostepene presude od 2. oktobra, Koturović je izrečenu minimalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tromesečnu kaznu izdržao u zatvoru u Đevđeliji. - Vreme u zatvoru Koturović je proveo bez većih problema. Uglavnom je čitao i pisao - rekao nam je Srnakov. Bivši proslavljeni košarkaš je skupo platio iskustvo sa lažnim poslovnim ljudima, stečeno kupovinom vozila "honda CRV" u Beogradu, od lokalnog prodavca polovnih automobila, za 13.000 evra u gotovom, bez provere porekla i validnosti prateće dokumentacije. Kada su 13. septembra oko 23 sata na ulasku iz Grčke na prelazu Bogorodica, makedonski pogranični organi proveravali Koturovićev italijanski pasoš i dokumenta vozila sa bugarskim registarskim tablicama, utvrđen je - falsifikat. Preko Interpola je utvrđeno da je u Bugarskoj prijavljena krađa tog automobila, na kome su bili utisnuti izmenjeni serijski brojevi motora i šasije... Koturović se i pred sudom u Đevđeliji i na apelaciji u Skoplju branio tvrdnjom da je nevin. - Žrtva sam obmane, jer prilikom kupovine u Beogradu nisam znao da pazarim ukradeno vozilo. Tim automobilom i istim dokumentima putovao sam u više evropskih država bez ikakvih problema - rekao je tada pred sudom Koturović. Krivično veće Osnovnog suda u Đevđeliji kojim je predsedavala sudija Blagica Miladinovska Coneva, Kuturovića je proglasilo krivim i izreklo minimalnu kaznu za ovo delo predviđenu Krivičnim zakonikom Makedonije - od tri meseca do pet godina robije. Tu istu tromesečnu kaznu potvrdio je i Apelacioni sud u Skoplju. U svojoj bogatoj sportskoj karijeri Koturović je veoma uspešno nastupao za Partizan, Taukeramiku, Virtus, kao i NBA timove Boston Seltiks i Feniks Sans. BANKAR MU UKRAO 500.000 DOLARA - ODGOVORAN sam za svoju naivnost i nepažnju, ali nisam kriv. Takav mi je karakter - rekao je Koturović na suđenju u Đevđeliji. - Možete i sami da se uverite, pre nekoliko godina bio sam žrtva lažnog bankara koji mi je ukrao 500.000 dolara. Ne gledajte me kao kriminalca, ja sam sportista. Od sporta sam uspeo da stvorim da živim vrlo dobro. Nemam razloga da se bavim kriminalom. Smešno je da falsifikujem dokumenta kako bih vozio ukradeni džip.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejan Koturović na slobodi

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2014

Bivši proslavljeni košarkaš Dejan Koturović (42) izdržao je tromesečnu zatvorsku kaznu u Makedoniji i sada se nalazi na slobodi, potvrdio je ovo "Novostima" njegov advokat Petar Srnakov iz Đevđelije, koji ga je zastupao pred tamošnjim Osnovnim sudom u procesu pod optužbom falsifikovanja vozačkih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.