Kosmajac u Tužilaštvu: Juče legalno ušao u Crnu Goru, pa priveden zbog lažnih isprava

Izvor: Blic, 22.Jul.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosmajac u Tužilaštvu: Juče legalno ušao u Crnu Goru, pa priveden zbog lažnih isprava

Beograđanin Dragoslav Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao glavnog srpskog narko bosa, nalazi se na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, gde je priveden zbog sumnje da je falsifikovao isprave, prenose “Vijesti”.

Podgorički dnevnik podseća da je Kosmajac (61) sinoć priveden na informativni razgovor u kotorsku policiju kao “bezbednosno interesantna osoba”, a prvobitne informacije iz policije su ukazivale da će mu pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << MUP-a, najverovatnije, uruciti rešenje o otkazu boravka i zabraniti ulazak u Crnu Goru.

Kosmajac je juče ušao legalno u Crnu Goru, ali su u policiji odlučili da ga pozovu i saslušaju u svojstvu građanina za čije se ime vezuju brojne priče i kontroverze, koje su počele nakon što ga je Vučić označio kao glavnog srpskog narko bosa.

Pročitajte još Dragoslav Kosmajac napustio Crnu Goru! Ko je Kosmajac, čovek zbog kojeg je pao vrh MUP-a Kosmajac se sastajao sa članovima barskog klana Uhapšen sin Dragoslava Kosmajca u Crnoj Gori

Njegov sin Lazar pušten je iz zatvora u Spužu početkom jula, nakon što je uhapšen, jer je pobegao saobraćajnoj policiji, a kada je napustio zatvor obećao je da će napustiti Crnu Goru.

Kosmajac se u Beloj knjizi MUP Srbije iz 2001. pominje kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Srpski mediji objavli su da su njegovo ime pominjali i svedoci saradnici i optuženi u postupcima protiv Zemunskog klana, imenujući ga kao osobu od koje su pripadnici tog kriminalnog klana nabavljali drogu.

Navodno je povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi i ima uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope.

Blizak je, navodno, i sa optuženim narkobosom iz Pljevalja, Darkom Šarićem.

Uprkos podacima koje o njemu ima policija, pišu “Vijesti”, nikada nije bio uhapšen jer, navodno, policija protiv njega nikad nije imala dovoljno dokaza.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosmajac saslušan u kotorskom tužilaštvu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jul.2014

Dragoslav Kosmajac (61) saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, a nakon toga je odveden u odjeljenje bezbjednosti policije. Kosmajac je, kako se navodi, priveden zbog sumnje da je falsifikovao isprave.  On je legalno ušao u Crnu Goru jer za njim nije raspisana potjernica, ali će...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kosmajac pušten iz kotorske policije

Izvor: Akter, 22.Jul.2014

Dragoslav Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao glavnog srpskog narko bosa, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je falsifikovao isprave, pušten je iz policije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.