Kod dvojice Albanaca u kolima carinici zaplenili veliku količinu lekova

Izvor: BKTV News, 19.Mar.2017, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod dvojice Albanaca u kolima carinici zaplenili veliku količinu lekova

Carinski službenici su na carinskom punktu Merdare osujetili pokušaj krijumčarenja velike količine lekova i vodovodnog materijala na KiM, čija je vrednost procenjena na oko pet hiljada evra.

Prekršaj je otkriven u subotu kada je oko 18.30 časova iz pravca Kuršumlije za kontrolu pristigao automobil "Volvo“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su ka Prištini putovala dvojica Albanaca sa Kosova, jedan državljanin >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Nemačke, a drugi sa kosovskim ličnim dokumentima, saopštila je Uprava carina.

Prilikom susreta sa carinicima, vozač je rekao cariniku da u kolima ima nešto vodomera za koje poseduje račun.

Međutim, prilikom detaljne kontrole ispostavilo sa da se u automobilu nalazi više paketa, u kojima su pronađene 762 kutije različitih lekova i medikamenata, među kojima je bilo preko 11.000 tableta bez bilo kakve dokumentacije.

Pored toga, carinici su pronašli 81 vodomer, 55 ventila sa virblama, 23 satna mahanizma i 10 stakala za vodomere.

Neprijavljenu robu, putnike i vozilo preuzeli su policija i tužilaštvo.

Carinski službenici su u saradnji sa policijom 14. marta 2017. godine na graničnom prelazu Đala zaplenili veliku količinu psihoaktivnih tableta.

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, kada je za detaljnu kontrolu izdvojen automobil „Audi 80“ mađarskih registarskih oznaka, čiji su vozač, mađarski državljanin i suvozač državljanin Srbije, rekli da nemaju ništa što bi prijavili za kontrolu.

Prilikom detaljnog pregleda ispod zadnjeg sedišta, zadnjeg vetrobranskog stakla, ispred vozačkog sedišta, u rezervnom točku i u koferu koji se nalazio u prtljažnom delu, pronađeno je oko 29.000 tableta „Ksalol“ i kesa sa gototovo kilogram i po tableta svetlo-plave boje u rasutom stanju, za koje će tek biti utvrđeno o čemu se radi.

Kod suvozača je među ličnim stvarima pronađeno 1.160 tableta „Xanax“ i „Co-Diovan“.

Putnici su zajedno sa krijumčarenim tabletama predati u dalju nadležnost policije.

Carinici prestresli kamion, šokirani zbog ono što su pronašli među sredstvima za komarce

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Carinici sprečili krijumčarenje lekova i vodovodnog materijala vrednih 5.000 evra

Izvor: Beta, 19.Mar.2017

Carinici su na punktu Merdare sprečili krijumčarenje na Kosovo i Metohiju lekova i vodovodnog materijala, vrednih oko 5.000 evra, saopštila je danas Uprava carina Srbije.Kako se navodi, lekovi i vodovodni materijal otkriveni su na carinskom punktu Merdare juče oko 18.30 u automobilu nemačkih registracija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.