KRVAVI OBRAČUN U PORODICI: Pucao sinu u stomak jer nije sredio sobu!

Izvor: Kurir, 26.Jul.2014, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVAVI OBRAČUN U PORODICI: Pucao sinu u stomak jer nije sredio sobu!

Ivica S. (49) vratio se kući trešten pijan, započeo svađu sa sinovima, blizancima Strahinjom i Nemanjom (18), a onda ispalio metak u Nemanju i povredio mu jetru

NIŠ - Nišlija Ivica S. (49) pucao je u stomak sinu Nemanji (18) besan zbog toga što dečak nije sredio svoju sobu! Metak je tinejdžeru povredio jetru i on je sa povredama opasnim po život zbrinut u niškom Kliničkom centru, dok je Ivica priveden.

Zločin se dogodio u četvrtak uveče u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << naselju Kovanluk, gde se sredinom maja Ivica, posle razvoda, doselio sa sinovima, blizancima Strahinjom i Nemanjom. Strahinja kaže da je otac često pio i da je zbog toga stalno bio u svađi sa sinovima. U četvrtak uveče je takođe došao kući trešten pijan.

Vređao dečake

- Čim je došao, odmah nas je napao. Grdio nas je što nismo počistili kuću, nazivao nas lenštinama i drugim pogrdnim rečima. Brat i ja smo počeli da vičemo na njega, bili smo ljuti što je opet pijan. On je tada otvorio fioku i uzeo pištolj, a zatim izašao iz kuće i dvaput pucao u vazduh! Mislili smo da hoće da nas uplaši i da će se smiriti. Ja sam tada ušao u kupatilo da se istuširam, a onda sam čuo pucanj!

Izleteo sam i video brata kako u krvi leži na podu, dok je otac s pištoljem u ruci sedeo na krevetu. Pao mi je mrak na oči, nasrnuo sam na njega i udario ga nekoliko puta. Brat je bio svestan i nekako je seo u fotelju, a ja sam mu dao peškir da zaustavi krvarenje - ispričao je Strahinja.

Lekari Hitne pomoći obavestili su o ranjavanju policiju, koja je Ivicu uhapsila. Strahinja kaže da otac nije ni pokušao da pobegne.

- Sedeo je na krevetu i mirno odgovarao na pitanja, kao da se ništa strašno nije desilo - kazao je mladić.

Nasilan prema ženi

Ivičina bivša supruga Lidija potvrdila je da je Ivica mnogo pio i da je to bio razlog što se pre 15 godina razvela od njega.

- Bio je i nasilan, to nisam mogla da podnosim pa sam odlučila da se razvedem. Nisam mogla ni da naslutim da će se okrenuti protiv sinova. Opet, sreća u nesreći je što je Nemanja samo ranjen. Neprestano sam u bolnici, malo me je utešilo to što me je prepoznao i osmehnuo mi se. Nadam se da će se potpuno oporaviti - kaže majka ranjenog dečaka.

(M. M. - D. I.)

Legalno imao oružje

ČETIRI PUTA POVUKAO OROZ

Strahinja kaže da je Ivica imao dozvolu za pištolj iz kog je pucao na Nemanju.

- Godinama je imao oružje, ali ga nikad ranije nije koristio. Osim ona dva hica napolju, ispalio je dva metka i u kući. Jednim je pogodio Nemanju, a drugi je završio u zidu - kaže mladić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

DRAMA U NIŠU: Otac pucao sinu u stomak, jer nije sredio svoju sobu!

Izvor: Press, 26.Jul.2014

Otac koji je te večeri bio mrtav pijan, odmah se posvađao sa sinovima, blizancima Nemanjom i Strahinjom, prenosi “Informer”.. Uzeo je pištolj i prvo pucao u vazduh, a zatim u Nemanju kom je pogodio jetru. Ivica se od žene razveo pre 15 godina i često je pio, pa se zbog toga svađao sa sinovima.. -...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.