Izvor: Glas javnosti, Beta, 19.Jul.2009, 06:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Makija čeka novo suđenje

BEOGRAD - Milanu Arnautoviću (72) iz Valjeva, koji je osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva, i njegovom sinu Dušku Arnautoviću (33), koji je za pokušaj ubistva osuđen na pet godina zatvora, Vrhovni sud Srbije ukinuo je tu presudu i suđenje će se ponoviti.

Okružni sud u Valjevu tu presudu je doneo 8. aprila 2008. godine, a Vrhovni sud je prvostepenu presudu ukinuo zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Predsednik tog suda Dragan Obradović rekao je agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Beta da će Arnautovićima suđenje uskoro biti ponovljeno pred Krivičnim većem tog suda.

Miladin Arnautović optužen je da je 20. decembra 2006. hicem iz pištolja usmrtio Dejana Savića (21), dok je njegov sin Duško tom prilikom hicem iz svog pištolja teško ranio Ivana Mitrovića (23), takođe iz Valjeva.

Arnautovići su se te noći sukobili sa grupom pripitih mladića, koji su galamili pod prozorima njihovog stana u Naselju zbratimljenih gradova, pa je tuča sa parkinga u tom naselju nastavljena i u hodniku zgrade u kojoj Arnautovići stanuju.

Miladin Arnautović je hicem u glavu ranio Savića, koji je od posledica povrede preminuo 22. decembra 2006. u Kliničkom centru u Beogradu.

Novo suđenje, treće po redu, pred Okružnim sudom u Valjevu čeka i Dušan Milošević Zec (48) iz Valjeva, koji je za ubistvo Svetomira Stefanovića iz sela Kovačica kod Valjeva, 12. jula 2002, na Vidanovom vrelu na reci Gradac, tokom 2004. i 2006, najpre bio osuđen na 40, a potom na 15 godina zatvora.

U tuči između grupe radnika valjevske Distribucije i mladića iz valjevskog naselja Peti puk, koje je predvodio Milošević, smrtno je stradao Stefanović, a Vrhovni sud Srbije je ranije potvrdio kazne izrečene ostalim učesnicima u tuči, među kojima je bilo i maloletnika.

Predsednik valjevskog Okružnog suda je agenciji Beta kazao da će uskoro biti zakazano i ponovljeno suđenje slikaru i ikonopiscu Bogoljubu Arsenijeviću Makiju (58) iz Valjeva, optuženom za sprečavanje službenih lica u poslovima bezbednosti na „mitingu protiv vlasti“ održanom na Gradskom trgu u Valjevu 12. jula 1999. godine.

Prvostepenu presudu Okružnog suda iz 1999, kojom je Arsenijević bio osuđen na tri godine zatvora, Vrhovni sud Srbije ukinuo je 2000. godine takođe zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pri tom naložio rekonstrukciju događaja na Gradskom trgu i zgradi SO Valjevo, u koju su demonstranti upali 12. jula 1999. godine.

Makiju je posle petooktobarskih promena 2000, u kojima je takođe učestvovao, ukinuta poternica, a okružni tužilac Zlatko Šulović ranije je izjavio kako „ne može da povuče optužnicu iz 1999. jer je u pitanju krivično delo, koje se goni po službenoj dužnosti u svakoj državi“.

S obzirom na to da je za delo koje se Arsenijeviću stavlja na teret zaprećena zatvorska kazna od deset godina, zastarelost nastupa za 20, a apsolutna zastarelost za 40 godina.  

ja nemogu da verujem sta sam procitao ! Javni tuzioc tereti i dalje Makija , zato sto je bio protiv vlasti i rusio Milosevicev rezim ??? Ljudi , jeli ovo normalno ? Pa gospodine Tuzioce ako nemate sta da radite osim sto ganjate ljude koji su se borili za bolje sutra , ja cu vam dati predlog , da bi vas uposlio. Pojurite malo valjevske dilere drogom koji su u sprezi sa policijom. A ako bas hocete u politiku , pa tu imate pune ruke posla , naprimer od cega aleksa jokic ( Slobin direktor poste ) ima toliki kapital , kome je placao porez ? Dusan Mihajlovic , kome je on placao LICNI POREZ NA SVOJU IMOVINU ; I KAKO JU JE STEKAO: a kada krenete , pitajte ako nemozete sami , ima nas koji znamo .

ajmo , ajde svi u napad :-)

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Ponavljanje suđenja u nedogled

Izvor: Kurir, 19.Jul.2009

BEOGRAD - Milanu Arnautoviću (72) iz Valjeva, koji je osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva, i njegovom sinu Dušku Arnautoviću (33), koji je za pokušaj ubistva osuđen na pet godina zatvora, Vrhovni sud Srbije ukinuo je tu presudu i suđenje će se ponoviti. Okružni sud u Valjevu presudu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.