Homen: Oduzeta imovina od danas u posedu države

Izvor: S media, 02.Mar.2010, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Oduzeta imovina od danas u posedu države

Kompletna imovina oduzeta od narko klana Darka Šarića od danas je prešla u posed države, odnosno Direkcije za oduzetu imovinu, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

Odlukom Ministarstva pravde, danas su na Tatarskom brdu u Sremskoj Kamenici zapecaćene vile Darka Šarića, osumnjičenog za šverc i rasturanje ogromnih kolicicna droge.

Pečati Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom postavljeni su na tri kuće u ulici Ivana Franka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 10, 11 i 15, dok se iza broja 13 nalazi plac s teniskim terenom, travnjakom i letnjim gril-restoranom.

Vile se nalaze na prostoru od hektar i 80 ari, a glavna kuća za boravak (pod brojem 11) ima 927 kvadratnih metara.

Druga, pod brojem 15, služila je isključivo za zabavu, dok je ona s druge strane ulice, daleko skromnija, bila namenjena pomoćnom osoblju.

Šarićeva imovina na Tatarskom brdu, gde se nalaze najluksuznija privatna zdanja u okolini Novog Sada, procenjena je na nekoliko miliona evra, a novinari su imali priliku da se gotovo dva sata upoznaju s njenim sadržajem.

Luksuzom, od kojeg običnom čoveku zastaje dah, odiše praktično svaka od nebrojenih prostorija. Tu su dnevni boravci s nameštajem u duborezu, kožne garniture, mahom bele boje, zatim plazma televizori, frižideri, najmoderniji tehnički uredjaji, centralno grejanje koje ujedno i hladi.

U glavnoj kući su kupatila pored skoro svake sobe, teretana, skupe slike, haj-fi uredjaji, porodične fotografije, markirana garderoba i obuća, probrani parfemi i pića.

Ispred teretane je bazen, a potom se nižu travnjak i teren za košarku i odbojku sa specijalnom vodopropusnom podlogom.

U kući za zabavu su dneve sobe s podijumima za muzičare, saune, obične i djakuzi kade, jedno tursko kupatilo, sala sa stolovima za stoni tenis i mnogo toga drugog.

Šarić je useljenje u te vile slavio krajem 2008. godine, a na zabavi je pevala Svetlana Ceca Ražnatović.

Šta će biti s tim kućamaa zavisi od odluke nadležnih organa.

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović predložio je da se one dodele Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Bilo je i civilnih inicijativa da se u njima, pošto se nalaze u svojevrsnoj vazdušnoj banji neposredno kraj zelenog pojasa Instituta za kardivaskularne, plućne bolesti i onkologiju, otvori centar za lečenje narkomana.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Imovina na Tatarskom brdu pred objektivima

Izvor: Glas javnosti, 01.Mar.2010, 16:23

BEOGRAD - Predstavnici medija sutra će moći da snime i fotografišu vilu od 400 kvadratnih metara sa bazenom i garažom na Tatarskom brdu u Sremskoj Kamenici, koja je odlukom Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu privremeno oduzeta od odbeglog Darka Šarića, najavilo je...

Nastavak na Glas javnosti...

Zapečaćene vile Darka Šarića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2010

SREMSKA KAMENICA - Odlukom Ministarstva pravde, danas su na Tatarskom brdu u Sremskoj Kamenici zapečaćene vile Darka Šarića, osumnjičenog za šverc i rasturanje ogromnih količina droge...Pečati Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom postavljeni su na tri kuće u ulici Ivana Franka 10, 11 i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Oduzeta imovina narko klana Darka Šarića od danas u posedu države

Izvor: Blic, 02.Mar.2010

Kompletna imovina oduzeta od narko klana Darka Šarića od danas je prešla u posed države, odnosno Direkcije za oduzetu imovinu, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen. .."Ovde se radi samo o prvom zahtevu po finansijskoj istrazi. Mi možemo očekivati u budućnosti da će,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.