HOROR  Bebino telo sakrila u staru veš-mašinu

Izvor: Blic, 29.Jul.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOROR Bebino telo sakrila u staru veš-mašinu

Nisam ni znao da je moja žena trudna, tvrdi Nenad B., suprug Danijele B. (23), protiv koje je podneta krivična prijava zbog ubistva deteta po porođaju.

Prema prvim rezultatima istrage, Danijela B. je rodila živu devojčicu. Upravo zbog te sumnje da je devojčica rođena živa, protiv Danijele B. (23) podneta je krivična prijava za ubistvo deteta po rođenju. Po nalogu tužioca, krivična prijava je podneta redovnim putem, a očekuje se da u daljem postupku i psihijatar pregleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Danijelu B. i proceni njeno psihičko stanje.

Njen muž Nenad tvrdi da nisu znali da je u drugom stanju, a da je on za porođaj saznao tek kada je Danijela u subotu uveče završila u bolnici.

- Rekla mi je da je rodila dete koje nije davalo znake života. Da se to sve dogodilo u kupatilu i da je najpre mislila da je muči mesečni ciklus. Sve je trajalo nekoliko minuta, a beba je pri porođaju najverovatnije udarila glavom o ivicu šolje. Podigla je devojčicu i stavila je na grudi, međutim, dete nije disalo. Pupčana vrpca je bila napola iskidana, a ostatak je isekla makazama, koje je našla u toaletu. Bila je šokirana jer nije znala da je trudna - počinje Nenad priču i kaže da su tog dana proslavljali sinovljev rođendan pa je u stanu u Novom Sadu bilo dosta gostiju.

Prema njegovim rečima, Danijela je najverovatnije u panici dete uvila u haljinu i krpe i iznela ga iz kupatila, ubacila u staru veš-mašinu, koja se nalazi u kuhinji stana.

- U toku dana njeno zdravstveno stanje se pogoršalo. Krvarila je pa smo pozvali lekare. Nakon toga su je odveli u bolnicu. Pozvala me je iz bolnice i rekla da je beba u veš-mašini i da je donesem. Tek tada sam saznao da je rodila devojčicu - rekao je Nenad.

Nismo ni slutili da je trudna

- Videla sam u subotu da se Danijela ne oseća dobro. Imala je grčeve u stomaku, ali ni slutili nismo da je trudna niti sam primetila da se porodila dok smo bili u stanu - kaže Miroslava Nadlački, prijateljica bračnog para koja je juče došla u posetu porodici.

Nenad kaže da je i on u šoku zbog događaja, ali i zbog „netačnih napisa“.

- Poznajem svoju ženu, ona nije mogla da ubije bebu. Danijela ima dve sestre, koje ne mogu da veruju da je ona tako nešto uradila. Njena majka je završila u bolnici zbog svega. Čekamo da se autopsija završi i, ukoliko se dokaže da je moja žena nevina, tužićemo one koji su izneli dezinformacije - kaže Nenad.

Stručnjaci kao najčešći razlog za čedomorstvo navode takozvanu postporođajnu depresiju, ali uzroci mogu biti i ekonomske i socijalne prirode.

- Jedan od razloga jeste postporođajna psihoza, koja je najčešće privremenog karaktera i povezana je sa samim činom porođaja i raznim promenama telesne, hormonalne, biološke, psihološke i druge prirode kod same majke. Drugi uzroci mogu da budu socijalne prirode i uglavnom se dešavaju u siromašnijim, needukovanim sredinama. Majke ne mogu da prihvate novorođenče jer su porodice već višečlane i teško im je da izdržavaju još jedno dete - kaže sudski veštak-psiholog Ana Najman.

Kazna predviđena za čedomorstvo iznosi od 6 meseci do pet godina zatvora. Sudska praksa pokazuje da su čedomorke često osuđene na uslovne kazne.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Osumnjičena za čedomorstvo izašla iz bolnice, policija joj piše krivičnu prijavu

Izvor: Večernje novosti, 30.Jul.2015, 10:15

DANIJELA Baukov (23), koja se sumnjiči da je prošle subote pri porođaju, u kupatilu svoje kuće, usmrtila tek rođenu bebu, otpuštena je iz bolnice. Ona i njen suprug su, kako saznajemo, bili u policiji i dali izjavu povodom tragedije koja ih je zadesila. Po dosadašnjim rezultatima istrage, utvrđeno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.