Divljanje navijača

Izvor: S media, 21.Mar.2010, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divljanje navijača

Kragujevačka policija saopštila je danas da je na tri lokacije u Kragujevcu uhapsila 17 osoba zbog jučerašnjih nereda pre, u toku i posle utakmice na stadionu "Čika Dača", u kojima nije bilo povredjenih, a navijači "Crvene Zvezde" uništili su 238 sedišta na stadionu.

U saopštenju je istaknuto da su, zahvaljujući pravovremenoj intervenciji policije, sprečene teže posledice tokom jučerašnje utakmice Jelene super lige izmedju fudbalskih klubova "Metalac" iz Gornjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Milanovca i "Crvena Zvezda" iz Beograda, koja je odigrana u Kragujevcu na stadionu "Čika Dača".

Prema navodim policije, u 90.minutu utakmice Aljoša Aćić (20) iz Beograda je sa severne tribine stadiona na kojoj su bili navijači "Crvene Zvezde" preskočio ogradu i pokušao da kroz kordon pripadnika Žandarmerije, koji je stajao na atletskoj stazi, udje na teren.

Kako je Aćić uz upotrebu sredstava prinude u tom sprečen, navijači Zvezde počeli su da lome sedišta i njima gadjaju pripadnike Žandarmerije, navodi se u saopštenju i dodaje da su oštetili ukupno 238 sedišta, od kojih je 211 na severnoj tribini.

Aćiću, koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, odredjena je mera zadržavanja u trajanju do 48 sati, posle čega će biti sproveden istražnom sudiji Višeg suda zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Policija saopštava da je uhapsila tri osobe koje su pre odigravanja utakmice, nešto posle 14 sati, u blizini Kliničkog centra u Kragujevcu napala dvojicu navijača kojima je ukazana medicinska pomoć u toj zdravstvenoj ustanovi.

Od tih trojice napadača, policija je meru zadržavaja odredila Aleksandru Milenkoviću (23) iz Kragujevca koji će biti sproveden istražnom sudiji zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Policija navodi da je sinoć oko 19 sati u centru Kragujevca ispred kafića "Luka" došlo do sukoba četvorice navijača koji su danas, po skraćenom postupku, zajedno sa još četiri osobe koje su iz kafića vredjale i pretile navijačima, sprovedene Prekršajnom sudu u Kragujevcu.

Policijska uprava u Kragujevcu navodi i da je pre, u toku i posle završetka utakmice na 35 mesta u gradu postavila punktove kako bi se preventivno delovalo i sprečile incidentne situacije.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Navijači divljali u Kragujevcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2010

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija saopštila je danas da je na tri lokacije u Kragujevcu uhapsila 17 osoba zbog jučerašnjih nereda pre, u toku i posle utakmice na stadionu "Čika Dača", u kojima nije bilo povređenih, a navijači "Crvene zvezde" uništili su 238 sedišta na stadionu...U saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Stolicama na Žandarmeriju

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2010

Tuče i sukobi među navijačima obeležili su susret između fudbalera Metalca iz Gornjeg Milanovca i beogradske Crvene zvezde, koji je odigran na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu. Privedeno 17 osoba, sedam krivičnih

Nastavak na Večernje novosti...

Uhapšeni navijači u Kragujevcu

Izvor: RTS, 21.Mar.2010

Kragujevačka policija uhapsila 17 osoba, zbog nasilničkog ponašanja, tuče, pokušaja ulaska na teren i lomljenja sedišta na tribinama pre, za vreme i posle fudbalske utakmice "Metalac" - "Crvena Zvezda" odigrane u subotu u Kragujevcu. ..Policija u Kragujevcu saopštila je da je na tri lokacije uhapsila...

Nastavak na RTS...

Uhapšeno 17 huligana

Izvor: Glas javnosti, 22.Mar.2010, 07:06

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija je na tri lokacije u gradu uhapsila 17 osoba zbog nereda pre, u toku i posle utakmice na stadionu "Čika Dača", u kojima nije bilo povređenih, a navijači "Crvene zvezde" uništili su 238 sedišta na stadionu...Prema izveštaju policije, u 90. minutu utakmice Aljoša...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.