Devojke iz „kantrimena” prepoznale kuma Marka Milićeva

Izvor: Politika, 29.Avg.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojke iz „kantrimena” prepoznale kuma Marka Milićeva

Osumnjičena Tamara Bogdanović odbila suočenje sa Milicom Novaković

Tamara Bogdanović i Milica Novaković, devojke koje su bile u automobilu „kantrimen” koji je 25. jula na Brankovom mostu naleteo na Luku Jovanovića (21), prepoznale su juče, svaka ponaosob, Bratislava Vesovića, kuma Marka Milićeva, optuženog da je vozio pomenuti automobil. Prepoznavanje je obavljeno u prostorijama Okružnog zatvora u Beogradu, gde se sve troje nalaze u pritvoru.

– Nijedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << osumnjičena nije se dvoumila oko toga da li je, među nekoliko mladića, bio i Bratislava Vesovića. One su ga detaljno opisale i pre dva dana, kada su na sopstveni zahtev saslušane pred tužiocem koji vodi istragu povodom ovog događaja – navodi „Politikin” sagovornik blizak istrazi.

Odgovarajući na pitanja tužioca okrivljena Milica Novaković je rekla da je Marka i Vesu upoznala pre šest meseci u novosadskom kafiću „Đardino”.

– Upoznala nas je Tamara Bogadanović. Videli smo se tri puta, uključujući i 25. jul, kada se nesreća dogodila – rekla je Novakovićeva koja je potvrdila da je Milićev vozio „kantrimena” u trenutku nesreće na Brankovom mostu.

Druga osumnjičena devojka, Tamara Bogdanović, kazala je tokom ispitivanja pred tužiocem, da je Milićeva i Vesu upoznale ove godine na muzičkom festivalu „Egzit”. Iako je bilo planirano da se osumnjičene suoče zbog razlika u određenim delovima iskaza, Bogdanovićeva je to odbila.

Treći osnovni sud u Beogradu prošle nedelje odredio je pritvor do 30 dana za svih sedam osumnjičenih prijatelja i pomagača Marka Milićeva zbog bojazni da bi tokom istrage mogli da utiču na svedoke. Osim Vesovića, Bogdanovićeve i Novakovićeve u pritvoru su i Nikola Lepen, Dana Manevski, kao i taksista Saša Janković i Bojana Petrović.

Za Milićevim je raspisana crvena poternica Interpola, kako bi bio uhapšen gde god da bude identifikovan. On se traži i na ime Marko Milićev i na ime Marko Marković, jer se sumnja da koristi dva pasoša.

Milićev se nalazi u bekstvu, pošto je 10. avgusta letom za Istanbul u 12.25 napustio zemlju. Imao je avionsku kartu u jednom pravcu. Osumnjičen je da je, nakon što je svojim automobilom „katrimen” usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, sa prijateljima pobegao sa lica mesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje.

Tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći.

Bez sporazuma o krivici

Iako se poslednjih dana u medijima spekulisalo da će Tamara Bogdanović i Milica Novaković, sklopiti sporazum o priznanju krivice i kao kaznu dobiti kućni pritvor, uz elektronski nadzor, to još nije izvesno. Kako „Politika” saznaje, pregovori na ovu temu su vođeni, ali konkretnog dogovora, za sada, nema.

M. Derikonjić

objavljeno: 30.08.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Klupko se raspliće: Devojke prepoznale kuma Marka Milićeva

Izvor: Svet, 30.Avg.2014, 17:03

To je čovek sa kojim smo se srele posle nesreće, izjavile dve osumnjičene u CZ.. Tamara Bogdanović i Milica Novaković, devojke koje su bile u automobilu „mini-kantrimen“, kojim je pregažen Luka Jovanović (21) na Brankovom mostu, prepoznale su juče u prostorijama Centralnog zatvora Bratislava...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.