Da li su Dikići klan?

Izvor: Večernje novosti, 11.Mar.2013, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li su Dikići klan?

PRIPADNICI Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije vode istragu protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije, među kojima su i komandant Bratislav Dikić i njegov rođeni brat Dragan. Reč je o sumnjama da su počinjena teška krivična dela, poput reketiranja, ucenjivanja, zelenašenja, neovlašćenog prisluškivanja, pa čak i planiranje likvidacija!Sumnje da se u Žandarmeriji dešavaju čudne, pa čak i kriminalne stvari pojavile su se još prošle godine, kada je obelodanjeno da se u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << jedinici nezakonito prisluškuje. Prijavu je podnelo nekoliko visokih oficira, a sve je dokumentovano diskovima sa prisluškivanim razgovorima.Ubrzo se nekoliko žandara našlo iza rešetaka i zbog krijumčarenja cigareta, pa čak i narkotika. Službenici SUK su detaljno prikupljali dokaze, ali je ubistvo Đorđa Stojanovića, koji je nekoliko dana pre toga dostavio policiji materijal o žandarima koji ga reketiraju, ubrzalo celu istragu.- Pojedinci iz Žandarmerije su na teritoriji Niša oformili svojevrsnu kriminalnu grupu - navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi. - Bave se svim i svačim, mahom nelegalnim poslovima, a angažovani su i na obezbeđenju pojedinih ugostiteljskih objekata. Neki od njih rade i kao obezbeđenje niškim kriminalcima. BRAT NA TAJNOM ZADATKU DIKIĆEV brat Dragan i drugi žandarmi, koji se prozivaju kao akteri kriminalnih radnji, kako „Novosti“ saznaju, angažovani su svakodnevno na specijalnim zadacima. Oni predstavljaju strogo poverljivu službenu policijsku tajnu. Kako su se gomilale mnogobrojne optužbe protiv visokih oficira ove jedinice, tako su krenule pretnje pripadnicima Sektora unutrašnje kontrole i njihovim rukovodiocima. To je otišlo toliko daleko da je kriminalistička policija došla do saznanja da se spremaju čak i njihove likvidacije.- Naređeno je da se odmah pojača obezbeđenje Draganu Cvetkoviću, jednom od načelnika u Sektoru unutrašnje kontrole, kao i inspektorima Ivanu Petkoviću i Ljubiši Puzoviću - kaže naš sagovornik. - Istražuje se sve, a posebno zloupotrebe sa samom jedinicom, koja je, pored ostalog, mimo pravila angažovana i na pronalaženju zlata?! * * * * * * * * GENERAL BRATISLAV DIKIĆ, ZA „NOVOSTI“, IZ NEMAČKE PORUČUJENE BAVIM SE KRIMINALNIM RADNJAMA - ZA minule 23 godine, koliko radim u MUP Srbije, nisam se bavio, niti ću se baviti bilo kakvim kriminalnim poslovima. A, Žandarmerija, na čijem sam čelu, nastaviće da izvršava sve zadatke profesionalno i u skladu sa zakonom - rekao je u ponedeljak telefonom za „Novosti“ general Bratislav Dikić, komandant Žandarmerije, koji se nalazi u Nemačkoj na službenom putu, i dodao:- Svako, ko na ovakav način pokušava da uništi čast pojedinca, ali i državne institucije, kakva je jedinica Žandarmerije, odgovaraće pred zakonom. (M. R.)

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žandarmerija pod istragom

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Mar.2013, 00:01

Rukovodstvo Žandarmerije pod istragom je Službe unutrašnje kontrole MUP-a, a komandant žandarma Bratislav Dikić odbacio je sve optužbe iznete u javnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.