DEVOJČICA IZAŠLA IZ KOME Pamtim krike, bol a onda samo mrak

Izvor: Blic, 02.Mar.2015, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEVOJČICA IZAŠLA IZ KOME Pamtim krike, bol a onda samo mrak

Sećam se da su svi vrištali, plakali, i onda mrak tri nedelje - priča za „Blic” Milica Spirić (17), koju je 12. januara u Surčinu, dok je šetala sa grupom drugara udario vozač „seata” i pobegao.

Pamti i jak bol, da je poletela kroz vazduh, da joj je pukla noga i tek buđenja u bolnici.

- Nemam šta da kažem tom čoveku, samo da je trebalo da pazi kako vozi. Nije moguće da nas nije video, bilo je nas šestoro - priča Milica, koja je nedavno iz bolnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << puštena na kućno lečenje.

Kobnog 12. januara s drugarima je otišla da se dogovore za doček Srpske nove godine. Skopljanskom ulicom su krenuli kućama. Onda se čuli vozilo koje im je prilazilo s leđa, i udarac. U naletu na grupu dece, najteže je povređena Milica koja je 21 dan bila u komi. Povređena je i njega drugarica Sara Marjanović (17), koja je zadobila povredu trtične kosti, prelom ruke, hematome po licu. Milica je nakan pada na travnjak izgubila svest. Bez svesti je bila i tokom odlaska do Zemunske bolnice, gde su je lekari narednih sedam dana držali u veštačkoj komi.

Vozač pobegao

Inspektori beogradske Uprave kriminalističke policije priveli su 14. januara Danila V. (57), koji se sumnjiči da je pokosio Milicu Spirić (17) i Saru Marjanović (17) u Surčinu. Vozač je posle udesa pobegao.

Međutim, ni posle sedam dana Milica se nije budila. U nesreći je zadobila potres i nagnječenje mozga, naprsla joj je lobanja, imala je povrede abdomena, pluća, pukla joj je desna noga.

- Tek sada kada je Milica dobro, lekari su nam rekli da nisu znali ni da li će ni kada će ona izaći iz kome - kaže za „Blic” Miličina majka Silvana.

Otac Zoran kaže da su sve vreme bili bez sna, u strašnom i neizvesnom iščekivanju... Dva dana posle nesreće, policija je uhapsila meštanina Danila V. (57), osumnjičenog da je pokosio devojčice. „Seat” kojim je udario decu nađen je kod njegovog kuma u garaži. Određen mu je pritvor, koji je ponovo produžen za mesec dana. Branio se da nije video decu.

- Dolazili su ovde kod nas njegov sin i braća. Šta da kažu. Tonu u zemlju od sramote. Obrukao je i njih - kaže Zoran.

Slaviću rođendan sa Sarom

Miličina drugarica Sara Marjanović (17) koja je takođe povređena u nesreći oporavila se od povreda i nastavila je školovanje.

- Sara je sada na praksi, pa ne može da dođe kod mene, ali doći će, a pravimo planove i za moje punoletstvo 7. jula. Dotad će sve biti u redu - kaže Milica.

Dok on priča, Milica se osmehuje, srećna što je kod kuće, u kojoj su juče bili kumovi, njen dečko, braća.

- Počela sam da se budim 21. dana. Prvo sam pomerila ruke, pa onda polako. Budili su me. Sada idem na fizikalnu terapiju, pa ću u banju - priča Milica.

U Srednju medicinsku školu, koju pohađa, krenuće tek za dva meseca.

- Ja sam htela odmah, ali lekari kažu da ne mogu još, a ni mama mi ne bi dala - priča Milica, i grli medu koju je tokom boravka u bolnici dobila na poklon od drugova. Od nesreće, Milica je smršala više od 15 kilograma. Sada se oporavlja na maminoj kuhinji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DJEVOJČICA IZAŠLA IZ KOME Pamtim krike, bol a onda samo mrak

Izvor: Cafe.ba, 03.Mar.2015, 10:31

Sjećam se da su svi vrištali, plakali, i onda mrak tri nedelje - priča za ''Blic'' Milica Spirić (17), koju je 12. januara u Surčinu, dok je šetala sa grupom drugara udario vozač ''seata'' i pobjegao...Pamti i jak bol, da je poletjela kroz vazduh, da joj je pukla noga i tek buđenja u bolnici...-...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.