Crna Gora: Tokom hapšenja zaplenjena 3 kilograma heroina i 11 kilograma skanka

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Tokom hapšenja zaplenjena 3 kilograma heroina i 11 kilograma skanka

Na području Podgorice uhapšen je narko-diler čiji su inicijali S.A. (40) iz tog grada kod koga su pronađena tri kilograma heroina i 11 kilograma skanka, čija se vrednost procenjuje na oko 142.000 evra, rekla je portparol crnogorske Uprave policije Tamara Popović.

Popovićeva je na konferenciji za novinare rekla da su službenici Odseka za borbu protiv droge, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca, postupajući shodno sazanjima kojima su raspolagali, u naselju Konik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radi kontrole zaustavili automobil "polo", podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.A.

- Pregledom vozila je ispred sedišta vozača pronađeno pakovanje sa oko tri kilograma supstance svetlobraon boje za koju se sumnja da je heroin, dok je u prtljažniku vozila pronađen džak sa 11 pakovanja u kojima se nalazilo oko 11 kilograma biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je marihuana tipa skank - navela je Popovićeva.

Ona je rekla da će zaplenjena droga biti upućena u forenzički centar radi veštačenja, te da su od S.A. oduzeti i četiri mobilna telefona i vozilo koje je koristio za prevoz droge.

Prema njenim riječima, policijsko-tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da se S.A. duže bavio nabavkom i prometom heroina i skanka koje je od za sada nepoznatog lica nabavljao u većim količinama.

Pročitajte još:

Ona je navela da je osumnjičeni S.A, uz krivičnu prijavu, danas priveden nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

- Službenici Odseka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije su, u koordinaciji sa nadležnim tužiocima, od početka ove godine otkrili i zaplenili ukupno oko 436 kilograma droge i supstanci, od čega 373,63 kilograma marihuane i skanka, 32,11 kilograma heroina, 66,4 grama kokaina i 13,5 grama sintetičkih droga - naglasila je Popovićeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.