Crna Gora: Oštetili budžet Budve za osam miliona evra, podnete krivične prijave

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Oštetili budžet Budve za osam miliona evra, podnete krivične prijave

Crnogorska policija podnela je krivične prijave protiv bivšeg potpredsednika Opštine Budva Lazara Rađenovića i još šest osoba iz Crne Gore i Srbije zbog sumnje da su oštetili budžet te opštine za oko osam miliona evra.

Rađenoviću se na teret stavlja da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja na organizovan način.

Prijave su podnesene i protiv D.V. (33) iz Budve, ovlašćenog zastupnika firme “Wte Wašertećnik GMBH”, S.S. (37) iz Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - Republika Srbija, izvršnog direktora firme “Bioćem industries” doo Budva, G.B. (51) iz Podgorice, izvršnog direktora privrednog društva "Tradeunique" doo Budva.

Policija je podnela prijave i protiv M.L. (63) iz Beograda, osnivača "TRADEUNIQUE CG" doo Budva, G.K. (78) iz Beograda, ka i protiv NN lica na čijem se identifikovanju radi.

Njima se na lice teret stavlja da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pomaganju na organizovan način.

Prijave su podnesene i protiv i protiv pravnih lica:"Tradeunique" doo budva, “Wte Wašertećnik GMBH” i “Bioćem industries” doo Budva.

"Policijsko - tužilačke aktivnosti, sprovedene u prethodnom periodu po nalogu tužilaštva, ukazuju na sumnju da su se osumnjičeni L.R, D,V, S.S, G.K, G.B, M.L. i NN lice, tokom 2010. godine u Budvi, udružili radi vršenja krivičnih dela i stvorili kriminalnu grupu, u cilju sticanja nezakonite dobiti ili moći, koristeći u tu svrhu poslovne strukture Opštine Budva, preduzeća "Tradeunique" CG doo Budva, “Wte Wašertećnik GMBH” - dio stranog društva u Podgorici i "Bioćem industries" doo Budva, u kojima su obavljali svoje službene dužnosti, odnosno kojima su rukovodili.

Oni su, kako se sumnja, svojim nezakonitim radnjama, koje su preduzeli u vezi sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Budvi, nanijeli štetu Opštini Budva u iznosu od oko 8.000.000 eura", saopštila je Uprava policije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.