Carina: Zaplenjena nafta i 11.000 evra

Izvor: Blic, 06.Maj.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carina: Zaplenjena nafta i 11.000 evra

Carinici su juče godine na graničnim prelazima Uvac i Horgoš sprečili pokušaje krijumčarenja nafte i deviza.

Na prelazu Uvac koji se nalazi na granici sa BiH, u popodnevnim časovima, otkriven je pokušaj krijumčarenja 220 litara nafte.

Naftu su otkrili carinski službenici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja u saradnji sa graničnom policijom kada su na ulazu u zemlju pregledali autobus novopazarskih registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Sarajevo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << – Novi Pazar.

Vozač autobusa, srpski državljanin (38) iz Novog Pazara, je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, ali je zahvaljujući detaljnoj kontroli neprijavljena nafta otkrivena u prostoru za prtljag, kao i u specijalno napravljenom rezervoaru koji nije bio priključen na pogon vozila.

Nekoliko sati ranije, na ulazu u zemlju, na graničnom prelazu Horgoš, otkrivena je suma od 11.000 neprijavljenih evra.

Neprijavljeni novac otkriven jekod turskih državljana koji su na prelaz pristigli u automobilu ''DaimlerChrysler'' nemačkih registarskih oznaka putujući iz Nemačke u Tursku.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nose samo lični prtljag. Ubrzo je ličnim pretresom suvozača ustanovljeno da u unutrašnjem džepu sakoa nosi koverat sa iznosom od 21.000 evra.

Putniku je odmah vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak od 11.000 evra privremeno zadržan do okončanja postupka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.