Izvor: Blic, 14.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bračni par staraca umro od gladi i hladnoće

LAPOVO - Uzrok smrti bračnog para Petrović iz Lapova, koji su pronađeni u petak u svojoj trošnoj klući, biće poznat nakon obdukcije, koja će se obaviti danas, a policija sumnja da su stradali od gladi i hladnoće. Prema rečima Istražnog sudije Opštinskog suda u Batočini Željka Govedarice, u petak je njihov sin je došao da ih obiđe, i zatekao mrtvog oca Dragoslava (82). Majka Ljubinka (75) je bila u besvesnom stanju, ali je davala znake života.

Kako saznajemo u istrazi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koju je preuzeo Okružni sud u Kragujevcu, starica je odmah prevezena u Klinički centar, ali je umrla istog dana. Pretpostavlja se da je starac umro nekoliko dana ranije, jer je njegovo telo već počelo da se raspada.

Prema rečima komšija, dvoje staraca su godinama živeli povučeno i sami. Imaju sina koji je zaposlen u lokalnom komunalnom preduzeću, ali ih je on povremeno obilazio i donosio im hranu.

- Poslednji put smo ih videli 3. januara. Nisu nikoga primali u kuću. Zabrinuli smo se i pozvali policiju. Vrata su bila zaključana. Onda je došao i sin, razvalili su vrata i zatekli stravičan prizor. To su siromašni ljudi, živeli su bez vode, struje, čak ni šporet ni krevete u kući nisu imali. Baba Ljubinku su zatekli na podu, u gomili starih krpa - kaže jedan od komšija.

Hranili su se neredovno, suvom hranom i povrćem koje bi dobili od sina ili komšija. Imali su i malu penziju, od oko 10.000 dinara, jer je Dragoslav nekada radio u obližnjem kamenolomu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.