Blic: Blokirana Ulemekova imovina

Izvor: B92, Beta, 14.Mar.2009, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Blokirana Ulemekova imovina

Beograd -- Imovina bivšeg komandata Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka stavljena je pod "privremenu meru oduzimanja", piše Blic.

Bivši komandat Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija prvi se našao na udaru Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom, piše list. Ime Ulemeka, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, našlo se na prvom nalogu Specijalnog tužilaštva za ispitivanje kriminalno stečene imovine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše Blic.

Kako je tom listu rekao izvor iz vrha MUP-a, Ulemek više ne može da otuđi ništa što se vodi na njegovo ime, ali ni imovinu koja se vodi na ime njemu bliske osobe. Sve njegove nepokretnosti su pokretanjem istrage praktično stavljene pod blokadu.

Izvor podseća da će, ukoliko Ulemek ne bude uspeo da dokaže da je imovina legalno stečena, biti pokrenut postupak za njeno trajno oduzimanje.

Prema navodima Blica, posle istrage o imovini Legije na redu su i ostali pripadnici zemunskog klana, a biće preispitano i poreklo imovine ubijenih vođa tog kriminalnog klana Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Legija je švorc

Izvor: Glas javnosti, 14.Mar.2009

BEOGRAD - Milorad Ulemek Legija (40), osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića, prvi je na listi osuđenika, čija će imovina biti preispitana po nalogu Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala...Ovo tužilaštvo podnelo je zahtev Upravi kriminalističke...

Nastavak na Glas javnosti...

Tužilaštvo ispituje poreklo Legijine imovine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2009

BEOGRAD - Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija prvi se našao na udaru Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom, pa je sva njegova imovina stavljena pod "privremenu meru oduzimanja", piše današnji Blic...Ime Ulemek, koji je osuđen na 40 godina zatvora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Blic: Blokirana Legijina imovina

Izvor: EMportal, 15.Mar.2009, 03:37

Imovina bivšeg komandata Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija stavljena je pod "privremenu meru oduzimanja", piše Blic.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.