BUHA I NJEGOVA SUPRUGA NEGIRAJU PORODIČNO NASILJE

Izvor: Kurir, 05.Mar.2012, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUHA I NJEGOVA SUPRUGA NEGIRAJU PORODIČNO NASILJE

Pred sudijom Ljubiša Buha Čume i njegova supruga Ivana Tulović negirali da je bilo porodičnog nasilja

BEOGRAD - Na početku suđenja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, Ljubiša Buha Čume, svedok saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", negirao je da je prebio suprugu Ivanu Tulović, a ona je podržala njegove tvrdnje.

Optužnim predlogom tužilaštva iz decembra prošle godine, Buha se tereti da je 3. februara 2011, posle kraće rasprave, prebio suprugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ivanu Tulović, koja je zadobila lake telesne povrede.

Buha je odbacio navode iz optužnog predloga kojim se tereti za porodično nasilje, tvrdeći da nisu istiniti i kazao da ostaje pri iskazu koji je ranije dao istražnom sudiji odbivši da dalje odgovara na pitanja.

Zapitan u kakvim je danas odnosima sa oštećenom Ivanom Tulović okrivljeni, takođe, nije želeo da odgovara, dok je supruga Ivana pod zakletvom izjavila da nije istina to za šta se njen suprug tereti.

Ivana Tulović, koja je slučaj prijavila policiji, kasnije je povukla krivičnu prijavu protiv supruga.

Prvo osnovno tužilaštvo je, ipak, procenilo da u Buhinom postupanju ima elemenata krivičnog dela nasilja u porodici, za koje mu preti kazna do tri godine zatvora.

Tulovićeva je danas na suđenju tvrdila da se tog 3. februara ništa nije desilo insistirajući da ne želi dalje da odgovara na pitanja uprkos mogućnosti da plati novčanu kaznu do 500. 000 dinara.

"Kaznite me, ali ja dalje neću odgovarati pred sudom. Nije mi poznato da su mi tog dana konstatovane povrede. Ne znam o kakvim povredama se radi", izjavila je Tulovićeva i objasnila da je povrede glave koje je imala zadobila od pada tuš kabine.

Pedijatar Vladislav Bojić, koji je pregledao pregledao Buhino dete toga dana kada je slučaj porodičnog nasilja prijavljen policiji, ostao je pri iskazu koji je dao istražnom sudiji.

U svojstvu svedoka u sudu se pojavio i tast okrivljenog, ali nije želeo da svedoči budući da je ove obaveze oslobođen, zbog srodstva s oštećenom.

Branilac okrivljenog Buhe, zaključio je da zasad nema novih dokaznih predloga, kao i okrivljeni Buha, nakon čega je sud nastavak suđenja zajkazao za 27. aprila, kada će biti saslužani lekar Svetlane Sarić i sudski veštak Gavrilo Šćepanović.

Branilac okrivljenog Buhe je predložio i da se iz sudskog predmeta izdvoje sve beleške i spisi iskaza koji je dat u pretkrivičnom postupku, objasnivši da se na njima ne može zasnivati sudska odluka.

Prvo osnovno tužilašto je krajem oktobra odustalo od krivičnog gonjenja Buhe, jer je 2010. godine vozilom usmrtio pešaka koji je u alkoholisanom stanju prelazio autoput na neosvetljenom delu, u neposrednoj blizini pasarele za pešake.

Odbijen zahtev Buhe da mediji ne prisustvuju suđenju

Pre početka suđenja, branilac okrivljenog, optuženi Buha i njegova supruga su zatražili da, radi zaštite ličnih i porodičnih prilika okrivljenog i njihove lične bezbednosti, budu saslušani bez prisustva javnosti, ali je ovaj zahtev odbijen.

Oni su kao razlog naveli da se glavni preters unapred najavljuje i da njemu može prisustvovati "neko ko nije prijateljski raspoložen", što je predsedavajuha sudskog veća ocenila neopravdanim.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Buha i njegova supruga negiraju porodično nasilje

Izvor: Večernje novosti, 05.Mar.2012

Ljubiša Buha, svedok saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", negirao je danas da je prebio suprugu Ivanu Tulović, a ona je podržala njegove tvrdnje

Nastavak na Večernje novosti...

Ljubiša Buha: Nisam tukao ženu!

Izvor: S media, 05.Mar.2012

Na početku suđenja u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, Ljubiša Buha Čume, svedok saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", negirao je danas da je prebio suprugu Ivanu Tulović, a ona je podržala njegove tvrdnje...Čume na sudu zbog nasilja u porodici..Čume optužen zbog prebijanja supruge..Čume...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.