BANKA RASPRODALA IMOVINU DIVČEVOG DRUGA Stan od 140 kvadrata imao NEOČEKIVANOG KUPCA

Izvor: Blic, 23.Maj.2017, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BANKA RASPRODALA IMOVINU DIVČEVOG DRUGA Stan od 140 kvadrata imao NEOČEKIVANOG KUPCA

Na javnom nadmetanju, po rešenju Osnovnog suda u Kraljevu, stan Zorana Milašinovića od 140 kvadrata u Kraljevu prodat je za 10,2 miliona dinara. Početna cena stana bila je 7,2 miliona dinara, ali je on dostigao vrednost od 10,2 miliona.

Stan je po toj ceni otkupio Milašinovićev sin. Pored stana na javnom nadmetanju bila su ponuđena i njegova tri lokala, ali za njih nije bilo zainteresovanih.

Početna cena za stan i tri lokala bila je 17,9 miliona dinara, a namirenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << duga tražila je Halkbanka, stoji na oglasnoj tabli Osnovnog suda u Kraljevu. Kako smo već pisali, Zoran Milašinović je uhapšen pod sumnjom da je falifikovao potpis Vlade Divca, kako bi njegov stan od blizu 500 kvadrata stavio pod hipoteku. Na osnovu toga, jednoj od njegovih firmi pomenuta banka odobrila je kredit. Osim tog stana, pod hipoteku su stavljene i još neke nekretnine i stambeni objekti.

Taj dug je vremenom, sa kamatom, narastao na 5,5 miliona evra. Tada je banka odlučila da ga namiri. Kako bi hipoteku nad stanom Vlade Divca u Beogradu proglasili ništavnom, Snežana Divac je policiji prijavila da je potpis njenog supruga falsifikovan i da nije potpisao nikakav dokument kojim je moguće stan založiti.

Kraljevačka policija je postupajući po toj prijavi uhapsila Milašinovića i S. D, činovnicu u Osnovnom sudu u Kraljevu koja je radila na overi ugovora.

- Divac je dao izjavu u Višem tužilaštvu u Kraljevu i sve što je rekao bilo je da se ne seća da je potpisao bilo kakav dokument kojim bi se njegov stan stavio pod hipoteku. Rekao je da je u to vreme bio u Americi – kaže izvor iz tužilaštva.

- Mislim da Divac, ukoliko je potpis stvarno falsifikovan, ne bi ni prijavio Milašinovića, jer je imalo načina da se jedan deo duga prema banci namiri. Ali, Snežana nije želela da ostane bez svog stana, u zgradi koju su Vlade i Zoran zajedno sagradili, i ceo slučaj je prijavila policiji – kaže ovaj izvor.

Milašinović i Divac prijatelji su od rane mladosti, odnosno od dolaska košarkaša Divca u Kraljevo. U međuvremenu Milašinović je postao ugledni privrednik, a Divac NBA košarkaš. Prijateljstvo su potom produbili i poslovnim partnerstvima ali im zajednički biznis izgleda nije išao od ruke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.