Andrija Drašković pušten iz pritvora

Izvor: Blic, 14.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrija Drašković pušten iz pritvora

Andrija Drašković (44) juče posle podne je pušten iz pritvora u Italiji gde je protiv njega vođena istraga zbog sumnji da se nalazi na čelu mafijaške organizacije koja je tokom 1999. i 2000. švercovala narkotike i cigarete.

- Italijanski sud je nakon provere tvrdnje koju je izneo advokatski tim, utvrdio da zaista ne postoji nijedan razlog da Andrija Drašković bude u pritvoru i pušten je na slobodu – potvrdili su sinoć za „Blic" iz advokatske kancelarije Veljka Delibašića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne želeći ništa više da kažu.

Kontraverzni srpski biznismen uhapšen je 11. marta, na aerodromu u Frankfurtu, po međunarodnoj poternici koja je pre četiri godine raspisana na zahtev Odeljenja za borbu protiv mafije u Bariju. Iz Nemčke je izručen Italiji 8. maja.

O Draškovićevom poslovanju italijansko tužilaštvo se zainteresovalo u sklopu istrage koju tužilac Đuzepe Šelzi, iz Barija, vodi protiv Mila Đukanovića, zbog sumnje da je umešan u šverc cigareta. Drašković je bio osumnjičen za mafijaško udruživanje u međunarodnom prometu cigareta s odbeglim mafijašima iz Pulje, koji su se devedesetih godina skrivali u Crnoj Gori. Italijanski istražitelji označili su Draškovića kao veoma važnu kariku u ilegalnoj trgovini cigaretama, heroinom i kokainom prema Italiji, ali i to da je on naručio ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Optužnica, koja je zatim podignuta, tereti ga za „povezanost sa mafijom i crnogorskim vlastima".

U Srbiji je protiv Draškovića i njegovog kuma Aleksandra Golubovića po četvrti put u Okružnom sudu u Beogradu. u aprilu, počelo suđenje za ubistvo surčinca Zvonka Plećića Pleće (38). Protiv Draškovića je postupak privremeno obustavljen zbog njegovog hapšenja. Inače, zbog tog postupka Drašković je bio u zatvoru skoro četiri godine, od 2000. do 2004.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.