Advokat: Vučurević prebegao u Trebinje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2011, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Vučurević prebegao u Trebinje

BEOGRAD -

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, kojeg Hrvatska tereti za ratne zločine, prebegao je iz Srbije u Trebinje i želi da mu se sudi u Bosni i Hercegovini, rekao je danas njegov advokat Svetozar Vujačić.

Vujačić je agenciji Beta rekao da mu se Vučurević juče javio i rekao da nije mogao da trpi sve što mu se u Srbiji dešavalo od hapšenja 4. aprila i da je sada sa svojom porodicom u Trebinju.

"Rekao je da će se prvog radnog dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dakle već sutra, prijaviti Okružnom i Osnovnom sudu u Trebinju i da jedva čeka da mu se sudi u Bosni i Hercegovini", kazao je advokat.

Vujačić je rekao da je njegov klijent u Beogradu živeo u veoma teškim uslovima i da više nije imao novca da plaća smeštaj, niti troškove kućnog lečenja zbog teškog zdravstvenog stanja.

Vučurević je 24. avgusta zbog srčanih tegoba prebačen u Zemunsku bolnicu, odakle je pušten 5. septembra na kućno lečenje.

Vučurević je uhapšen u Srbiji 4. aprila na osnovu poternice koju je za njim raspisala Hrvatska koja ga tereti za zločine na području Dubrovnika i čeka odluku po zahtevu za ekstradiciju Hrvatskoj.

Iz ekstradicionog pritvora u Beogradu pušten je 17. juna, pod uslovom da ne napušta Srbiju do okončanja ekstradicionog postupka. Vučurević je bio obavezan da se istražnom sudiji javlja dva puta nedeljno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud: Vučurević može biti izručen

Izvor: B92, 11.Sep.2011

Beograd -- Krivično veće Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu donelo rešenje da Božidar Vučurević može biti izručen Hrvatskoj i BiH. Vučurević prebegao u BiH...Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević kaže da je srećan što je sa porodicom i prijateljima i da je razočaran...

Nastavak na B92...

Vučurević prebegao u Trebinje

Izvor: Mondo, 11.Sep.2011

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, kojeg Hrvatska tereti za ratne zločine, prebegao je iz Srbije u Trebinje i želi da mu se sudi u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na Mondo...

Vučurević prebegao u Trebinje

Izvor: Beta, 11.Sep.2011

BEOGRAD, 11. septembra 2011. (Beta) - Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, kojeg Hrvatska tereti za ratne zločine, prebegao je iz Srbije u Trebinje i želi da mu se sudi u Bosni i Hercegovini, rekao je u nedelju njegov advokat Svetozar Vujačić...Vujačić je agenciji Beta rekao da...

Nastavak na Beta...

Vučurević pobegao u Trebinje

Izvor: Večernje novosti, 11.Sep.2011

Ratni gradonačelnik Trebinja, koga Hrvatska tereti za ratne zločine, prebegao iz Beograda u RS: Veoma sam razočaran potezima države Srbije. Hoću da mi sude u Bosni

Nastavak na Večernje novosti...

Vučurević prebegao u Trebinje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2011

BEOGRAD -..Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, kojeg Hrvatska tereti za ratne zločine, prebegao je iz Srbije u Trebinje i želi da mu se sudi u Bosni i Hercegovini, rekao je danas njegov advokat Svetozar Vujačić...Vujačić je agenciji Beta rekao da mu se Vučurević juče javio i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ristić: Odluka o izručenju Vučurevića doneta još u sredu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Sep.2011

Viši sud u Beogradu nema zvaničnu informaciju da je ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević napustio Srbiju, rekla je danas portparolka tog suda Dušica Ristić. Vučurevića Hrvatska tereti za ratne zločine. Njegov advokat Svetozar Vujačić rekao je za agenciju Beta da je Vučurević...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vučurević: Prebegao sam, razočaran u majku Srbiju

Izvor: TvojPortal.com, 12.Sep.2011, 11:53

/press online/ Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, kog Hrvatska tereti za ratne zločine, prebegao je iz Srbije u Trebinje i želi da mu se sudi u BiH. . Božidar Vučurević. . Vučurević je izjavio da je srećan što je sa porodicom i prijateljima i da je „razočaran u majku...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.