Siguran start favorita na državnom prvenstvu u šahu

Izvor: Blic, 01.Sep.2014, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siguran start favorita na državnom prvenstvu u šahu

Na startu ekipnog državnog prvenstva u šahu, koje je počelo na Paliću, ubedljive pobede na startu zabeležili su favoriti za najviši plasman - Kaćani, Kragujevčani i Novosadjani.

Jugović je pobedio pobedio Bačku iz Pačira sa 5,5:0,5, Radnički-Vodovod ekipu Jelice iz Goračića u Guči sa 5:1, dok je branilac titule Novosadski ŠK savladao beogradsku Lastu sa 4,5:1,5.

Ostali rezultati prvog kola: Itaka BG-Jasenica SP 3:3, Spartak- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Crvena zvezda 2,5:3,5, Sloven (Ruma) - Metalac-Takovo GM 3:3. Na ženskom turniru, favoriti su takodje zabeležili sigurne pobede - branilac titule BAS bio je bolji od Novosadjanki 3,5:0,5, dok je Rad dobio Šahmatni kružok 3:1.

Ostali rezultati prvog kola: Zlatar NV-"Dr Petar Mitrović" (Malo Crniće) 4:0, Jelica-Jugović 1,5:2,5, Radnički (Rudovci)-Radnički BG 2:2. Slobodan je bio Rudar KM zbog odustajanja beogradskog Delfina.

Šampionat se igra po Bergerovom sistemu, svako sa svakim, a završava se 9. septembra.
Pogledaj vesti o: Guča,   Kragujevac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Alakince najavilo pohod na zonu Jug

Izvor: OkRadio.rs, 01.Sep.2014

Vranje - Prvo kolo Pčinjske fudbalske lige obeležena je pobedom ekipe Alakinca u Bosilegradu nad favorizovanom ekipom Mladosti, sa 5:1, kao i sigurne pobede favorita. Ekipa Alakinca koja se ovog leta pojačala nagovestila je žestoku borbu za prvo mesto i plasman u fudbalsku zonu Jug. Od favorita,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.