Potvrđen novi slučaj inficiranja virusom ptičjeg gripa u Kini

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2014, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđen novi slučaj inficiranja virusom ptičjeg gripa u Kini

Kina je potvrdila novi slučaj inficiranja virusom ptičjeg gripa H7N9, javila je danas Sinhua, navodeći da je to prvi slučaj inficiranja ovim virusom od dolaska zime.

Komisija za zdravlje i porodicu iz južne kineske provincije Guangdong potrvdila je juče da su 31-godišnjoj ženi koja se preziva Deng iz grada Donguan, medicnski zvaničnici ustanovili da je zaražena ptičjim gripom, preneo je Rojters.

Pacijentkinja, koja se nalazi u kritičnom stanju leči >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se u glavnom gradu privincije Guangdong - Gunagdžou.

Prva tri slučaja infekcije virusom ptičjeg gripa H7N9 ustanovljena su u Kini marta 3013. godine, od kada je zaraženo više od 450 ljudi, a preminulo 175 njih.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kina potvrdila novi slučaj inficiranja virusom ptičjeg gripa

Izvor: Blic, 29.Nov.2014

Kina je potvrdila novi slučaj inficiranja virusom ptičjeg gripa H7N9, javila je danas Sinhua, navodeći da je to prvi slučaj inficiranja ovim virusom od dolaska zime...Komisija za zdravlje i porodicu iz južne kineske provincije Guangdong potrvdila je juče da su 31-godišnjoj ženi koja se preziva...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.