CRNA OVCA JABLANIČKOG OKRUGA: Crna Trava uspešno odoleva gripu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2017, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNA OVCA JABLANIČKOG OKRUGA: Crna Trava uspešno odoleva gripu!

Iako okružena "obolelim opštinama", nijedan od 1.680 Crnotravaca nije zaražen gripom

Opština Crna Trava jedino je mesto u Jablaničkom okrugu koje odoleva virusu gripa, i u kojoj od 1.680 stanovika nijedan nije obolelo, bar ne zvanično. U svim drugim krajevima u ovom okrugu broj obolelih raste.

Prema saopštenju Zavoda za javno zdravlje Leskovac u drugoj nedelji, otkako je proglašena epidemija gripa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Jablaničkom okrugu, ukupno je prijavljeno 2.250 slučajeva obolelih od bolesti sličnih gripu ili upravo od gripa, što je daleko više u odnosu na prvu nedelju kada je prijavljeno 1.477 slučajeva. Najviše su obolela deca predškolskog i školskog uzrasta, dok je najveći broj ukupno obolelih zabeležen u Leskovcu - njih 1.104. Jedina opština u kojoj nije registrovan nijedan zaraženi jeste Crna Trava.

Ona se graniči i sa opštinama Pčinjskog i Pirotskog okruga u kojima je, takođe, proglašena epidemije gripa.

Do sada je zvanično od gripa u Srbiji obolelo 96.734 osoba, a čak šest je umrlo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.