Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud BiH: Potvrđena optužnica protiv prijedorskih policajaca

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Darka Mrđe, Zorana Babića, Radenka Marinovića i Milana Gavrilovića, koja ih tereti za zločine protiv čovječnosti 1992. godine na području Prijedora.

Optuženi su, navodno, od kraja aprila do kraja septembra 1992. godine na području opštine Prijedor počinili i pomagali progon nesrpskog civilnog stanovništva na političkoj, etničkoj, kulturnoj i vjerskoj osnovi sa teritorija pod kontrolom vojske i policije Srpske republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << BiH.

Darko Mrđa i Zoran Babić bili su rezervni policajci Prvog interventnog voda pri Stanici javne bezbjednosti Prijedor, Radenko Marinović rezervni policajac Drugog interventnog voda pri Stanici javne bezbjednosti Prijedor, a Milan Gavrilović policajac u Stanici javne bezbjednosti Prijedor.

Darko Mrđa je bio osuđivan za ratne zločine na 17 godina, a odležao je 11. On je osuđen nakon što je pred Haškim tribunalom priznao da je učestvovao u ubistvu muslimana na planini Vlašić.

Agencija za istrage i zaštitu BiH optužene je lišila slobode u februaru ove godine

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Potvrđena optužnica za ratni zločin nad nesrbima u Prijedoru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2016

Sud Bosne i Hercegovine obajvio je u četvrtak, 26. maja, da  je 17. maja 2016. godine potvrdio optužnicu kojom se optuženi Darko Mrđa, Zoran Babić, Radenko Marinović i Milan Gavrilović terete za počinjenje krivičnog djela zločini protiv čovječnosti. Prema optužnici, zločine protiv...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.