Španski specijalitet: gaspačo

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jan.2017, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski specijalitet: gaspačo

Sastojci:

- 2 kašike ulja

- 2 kašike brašna

- 4 kašike paradajz pirea

- 6 dl jogurta

- 2 glavice crnog luka

- 3 jaja

- 3 veća paradajza

- 3 babure

- 150 g praške šunke

- 2 ljute papričice

- 2 kriške hleba

- 1 l vode

Priprema:

Od ulja i brašna upržite blagu zapršku, pa je ohladite. Dodajte hladnu vodu, lagano mutite i ostavite da provri. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Dodajte paradajz pire, pa posolite po ukusu. Dodajte jogurt i čorbu dobro ohladite u frižideru. Zatim u posebne činije sitno seckano pripremite, crni luk, tvrdo kuvano jaje, paradajz, babure, šunku, ljute paprike i prženi hleb. Čorbu služite hladnu, a svaki gost, prema ukusu, po čorbi posipa šta želi.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Krem čorba od luka – kakvu jedu Francuzi

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jan.2017

Sastojci:..- 2 krompira..- 4 glavice crnog luka..- 1 l supe..- 1 dl mleka..Za ukras:..- glavica luka..- suvi hleb..- malo masti i ulje..Priprema:..Očistiti krompir i luk, iseći sitnije i kuvati u supi pola sata. Izmiksirati ili propasirati pa dodavati vruće mleko, naliti supom koja je nastala posle...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.