PITBUL JE RASKOMADAO MOJU KUCU: Srpkinja u Makedoniji tvrdi da je zver nahuškao vlasnik, makedonski specijalac

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2016, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PITBUL JE RASKOMADAO MOJU KUCU: Srpkinja u Makedoniji tvrdi da je zver nahuškao vlasnik, makedonski specijalac

Srpkinja Maja Dimitrijević koja živi u Skoplju u Makedoniji, kaže da je žrtva napada bahatog makedonskog specijaliste, koji je pred detetom pustio svog pitbula da rastrgne njenog ljubimca. Iz našeg konzulata je rečeno da će joj pomoći ukoliko donese policijski izveštaj, ali policajci štite svog kolegu.

- Šetala sam sa trogodišnjim detetom i psom foksterijerom kad je na nas krenuo pitbul kog je vlasnik pustio s lanca. Podigla sam dete u naručje, a pitbul je raskomadao mog psa >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koji je krenuo da nas zaštiti. Vlasnik pitbula, inače makedonski policajac, nijednog trenutka nije pokušao da obuzda svog psa, koji je čak napao i prolaznike koji su pokušavali da pomognu - rekla je ona za beogradske medije.

Njen ljubimac je nakon nekoliko hirurških intervencija uginuo, a Majine nevolje kao da su tek počele. Naime, ona se samo dan nakon tog incidenta našla s vlasnikom psa koji živi u zgradi preko puta njene.

- Pitao me je da li sam ga prijavila, rekla sam da jesam, na šta je on uzvratio da je policijski službenik i da mu ne mogu ništa. Zapretio mi je da ne pričam mnogo da mi dete ne bi ostalo siroče. Uputio mi je pregršt pogrdnih reči. Uplašena, pobegla sam i ponovo pozvala policiju - kazala je Maja.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Prema njenim rečima, iako je imala zakazan razgovor sa inspekotorom, do toga nije došlo već ju je primio vođa smene.

- Kada sam došla, rekao mi je: "Šta si sad došla? Praviš mi haos od života, ti si mi trn u nozi! Pritiskaju me za ovaj slučaj kolege, a neću da radim taj slučaj" - ispričala je ova nesrećna žena.

Nije tu stala, već se obratila srpskom konzulatu, gde joj je rečeno da mora da donese policijski izveštaj kako bi konzulat mogao zvanično da reaguje, ali Maji u policiji odbijaju da daju izveštaj, a prema njenim rečima, ne žele da joj kažu ni ime policajca koji je vlasnik pitbula.

- Zbog toga ne mogu da podnesem dve krivične prijave, jednu zbog napada psa, a drugu zbog pretnji koje mi je uputio policajac, za koga sam u stanici čula da je pripadnik Alfi, makedonskih specijalnih jedinica - priča Maja i dodaje da se zbog odnosa policije plaši za sebe i svoju porodicu.

Portparol policije u Skoplju Liza Bendevska je za beogradske medije rekla da ukoliko Maja Dimitrijević stoji iza svojih tvrdnji o nekorektnom ponašanju policije, ceo slučaj treba da prijavi unutrašnjoj kontroli makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova, što je ona, kako kaže, učinili pre nekoliko dana putem zvaničnog mejla.

- Stojim iza svojih tvrdnji i očekujem da ću dobiti odgovor bar od nekog - završava ova Srpkinja.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

STRAVIČNO: Policajac pustio svog pitbula da rastrgne ljubimca pred detetom

Izvor: Kurir, 27.Maj.2016

...Ovako Maja Dimitrijević, srpska državljanka koja živi u Makedoniji, opisuje užas koji je pre tri dana doživela u naselju Aerodrom u Skoplju..Nevolja za nevoljom..Pas je posle nekoliko operacija umro, a Majine nevolje kao da su tek počele Dan posle incidenta srela je vlasnika pitbula, koji inače...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.