Železničari na jugu Belgije paralizovali saobraćaj

Izvor: B92, 26.Maj.2016, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železničari na jugu Belgije paralizovali saobraćaj

Na jugu Belgije je praktično obustavljen železnički saobraćaj usled štrajka u železnici, u znak protesta povodom smanjenja naknade za prekovremeni rad.

Štrajk je uzrokovao i manja kašnjenja vozova na međunarodnim linijama od Brisela do Pariza, Amsterdama i Kelna, prenela je agencija AFP.

"U Valoniji, frankofonoj pokrajini na jugu Belgije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << železnički saobraćaj je praktično obustavljen, osim nekoliko vozova", izjavila je portparol državne železničke kompanije SNCB Natali Pjerar.

Na sajtu te kompanije se navodi da vozovi na linijama Brisel-Pariz, Brisel-Keln i Brisel-Amsterdam voze, ali uz kašnjenje od 15 minuta, kao i da voz "Evrostar" za Lodon saobraća uobičajeno.

Sindikat železničara CGSP je saopštio da je štrajk zakazan kao odgovor na plan uprave kompanije da smanji iznos koji se plaća radnicima za prekovremeni rad.

Štrajk je počeo danas u 10 sati, a produžen je do petka, nakon što su razgovori sindikalista sa upravom prekinuti bez dogovora, objavila je novinska agencija Belga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Željezničari na jugu Belgije paralizovali saobraćaj

Izvor: Capital.ba, 26.Maj.2016

BRISEL, Na jugu Belgije je praktično obustavljen željeznički saobraćaj usljed štrajka u željeznici, u znak protesta povodom smanjenja naknade za prekovremeni rad. Štrajk je uzrokovao i manja kašnjenja vozova na međunarodnim linijama od Brisela do Pariza, Amsterdama i Kelna, prenijela je agencija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.