SSSS: A šta sa platama funkcionera?

Izvor: B92, 22.Okt.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSSS: A šta sa platama funkcionera?

Savez samostalnih sindikata Srbije kritikovao je Nacrt zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru i zapretio štrajkom ako se ne usvoje njihove primedbe.

U saopštenju Sindikata javnog sektora najveće sindikalne organizacije u Srbiji se navodi da predloženi sistem plata javnog sektora ne obuhvata sve zaposlene, kao i da njime nisu obuhvaćeni funkcioneri u Srbiji.

Takođe navode i da Nacrt suspenduje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važeće posebne kolektivne ugovore grana.

“Ovakav zakon ne može biti donet bez platnih grupa i razreda, kao i koeficijenata za zaposlene a u zakonu moraju biti sistematizovani svi poslovi, od fizičkog radnika do predsednika Republike Srbije, kao u zemljama Evrope”, piše u saopštenju SSSS.

Kako dodaju, Nacrt tog zakona ne definiše pravo na posebne naknade za minuli rad i jubilarnu nagradu.

Iz SSSS ističu i da u toku javne rasprave o Nacrtu zakona mora da se izjasni Socijalno-ekonomski savet.

Upozoravaju da će ukoliko predlozi ne budu prihvaćeni, Sindikati javnih službi SSSS preduzeti sve mere sindikalne borbe, uključujući i štrajk.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikati javnog sektora: U štrajk zbog zakona o platama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2015

Sindikati javnog sektora danas su kritikovali Nacrt zakona o sistemu plata u javnom sektoru Srbije i najavili da će organizovati štrajkove ako predložena rešenja budu usvojena...Taj sindikat u okviru Saveza samostalnih sindikata Srbije zamera što predloženim zakonom nisu obuhvaćen svi zaposleni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.