Pravu istinu o poslovanju „Jata” pokazaće sudski postupak

Izvor: Politika, 01.Dec.2011, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravu istinu o poslovanju „Jata” pokazaće sudski postupak

BEOGRAD – Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja „Jat ervejza” dostavljen je kompaniji 25. novembra, a pravu istinu o tačnosti podataka i odgovornosti može dati samo sudski postupak, izjavio je danas Tanjugu vršilac dužnosti direktora u „Jatu” Vladimir Ognjenović.

„O tačnosti ovog izveštaja i odgovornosti pravu istinu ipak može dati samo sudski postupak koji će biti pokrenut nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << takozvanog Odzivnog izveštaja koji je „Jat” dužan da sastavi”, naveo je Ognjenović.

„To je u stvari ono što mi već radimo, a što je u skladu sa Zakonom o Državnoj revizorskoj instituciji”, naveo je Ognjenović i objasnio da je „Jat ervejz” dužan da u narednom periodu otkloni sve otkrivene nepravilnosti i da o svemu podnese Odzivni izveštaj.

„Posle toga, početkom naredne godine, moći ćemo da govorimo o odgovornosti ili neodgovornosti, odnosno o daljim zakonskim postupcima i procesima”, naveo je čelnik „Jata”.

On je istakao da je, od početka revizije, bio za otklanjanje svih eventualnih nepravilnosti u poslovanju jer je to u interesu kompanije i svih zaposlenih, ali i građana i države Srbije.

Državna revizorska institucija (DRI) podnela je juče Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu prijavu za privredni prestup protiv kompanije „Jat ervejz” i više odgovornih osoba u tom preduzeću, zbog nepoštovanja odredbi iz više pravnih akata.

Radi se o Zakonu o računovodstvu i reviziji, Zakonu o platnom prometu i Uredbi o načinu i kontroli obračuna i isplate zarada u javnim preduzećima, objavljeno je danas na internet stranici DRI.

DRI je takođe podnela, 9. septembra, Prekršajnom sudu u Beogradu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv „Jat ervejza” zbog nepoštovanja odredbi iz Zakona o javnim nabavkama i Zakona o sredstvima u svojini Republike Srbije, objavljeno je takjođe na ovom sajtu.

Kompanija „Jat ervejz” je nacionalni avioprevoznik u Srbiji, kome Vlada nastoji da nađe strateškog partnera.

Na tenderu za pronalaženje strateškog partnera sa kojim treba da bude osnovana nova srpska avio-kompanija javio se samo „Baltik avijejšn sistems” koji je suvlasnik letonskog „Er baltika”.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je ranije izjavio da se do kraja godine očekuje ishod tog tendera.

Poslovni rezultati za 2011. pokazuju da je, prema tvrdnjama v.d. generalnog direktora „Jat ervejza” Vladimira Ognjenovića, avioprevoznik uvećao broj putnika za 20 odsto, a profit za 14 odsto.

Tanjug

objavljeno: 01.12.2011

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud će utvrditi istinu o JAT-u

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Dec.2011

Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Jat ervejza dostavljen je kompaniji 25. novembra, a pravu istinu o tačnosti podataka i odgovornosti može dati samo sudski postupak, izjavio je vršilac dužnosti direktora ove avio kompanije Vladimir Ognjenović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ognjenović: Istina o Jatu na sudu

Izvor: S media, 01.Dec.2011

"O tačnosti ovog izveštaja i odgovornosti pravu istinu ipak može dati samo sudski postupak koji će biti pokrenut nakon takozvanog Odzivnog izveštaja koji je "Jat" dužan da sastavi", naveo je v.d. direktora Jata...DRI podnela prijave protiv Jata..Najlepša ostrva na svetu (FOTO).."Posle toga, početkom...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.