Obeležen Dan RV i PVO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2015, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan RV i PVO

Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane obeležen je danas počasnom smotrom na aerodromu "Batajnica" i dodelom nagrada i pohvala najboljim pripadnicima tih rodova vojske, a potom su u Domu vazduhoplovstva u Zemunu pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Komandi RV i PVO uručena odlikovanja.

Na osnovu Ukaza predsednika Srbije Tomislava Nikolića, njegov izaslanik Milorad Simić, u prisustvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta RV i PVO general-majora Ranka Živaka, uručio je 48 odlikovanja za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbednosti Srbije i za revnosnu službu pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

U nastavku programa, u Svečanoj sali zemunskog Doma vazduhoplovstva održana je svečana akademija.

Tom prilikom, general Živak je istakao da je primarni i svakodnevni zadatak kontrola i zaštita suvereniteta vazdušnog prostora Srbije i zaštita bezbednosti građana i materijalnih dobara od ugrožavanja iz vazdušnog prostora.

Odlukom komandanta RV i PVO za dugogodišnju i uspešnu saradnju aerodromu "Nikola Tesla" dodeljena je Plaketa RV i PVO, koju je generalnom direktoru Saši Vlaisavljeviću uručio general Živak.

General Živak uručio je zahvalnicu i naslednicima general-pukovnika Viktora Bubnja, koji su deo njegove bogate zaostavštine darovali Vojsci Srbije i time omogućili da njegove uniforme, odlikovanja, fotografije i drugi predmeti budu izloženi u Muzeju "Ikar".

Dan RV i PVO obeležava se u znak sećanja na 24. decembar 1912. godine, kada je, na osnovu Odluke srpskog Vojnog ministarstva i Glavnog đeneralštaba, vojvoda Radomir Putnik doneo Rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na aerodromu "Batajnica" obeležen Dan RV i PVO

Izvor: B92, 24.Dec.2015

Beograd -- Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane obeležen je počasnom smotrom na vojnom aerodromu "Batajnica“...Tom prilikom su uručene nagrade i pohvale najboljim pripadnicima RV i PVO, a i uručena odlikovanja pripadnicima Ministarsva odbrane i Vojske Srbije u Komandi RV i PVO...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.