Novi autoput nećemo finansirati kreditom

Izvor: B92, 06.Mar.2016, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novi autoput nećemo finansirati kreditom"

Beograd -- Rad na deonici autoputa Niš-Merdare-Priština trebalo bi da počne u prvoj polovini naredne godine, izjavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Ona je za RTV Pink kazala da je za nas izgradnja svakog puta značajna jer se upoljšljavaju naši radnici i kompanije, isticući da je na Koridoru 10 trenutno angažovano preko 500 kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i više od 25.000 radnika.

"Nama je ovaj autoput važan, ne samo zbog veze i prevoza robe i ljudi, jer ćemo se preko Koridora 10 povezati i sa Bugarskom, Albanijom i Makedonijom, već i zato što podrazumeva i dodatno upošljavanje naših kompanija", rekla je Mihajlović.

Ona je navela da je Srbija završila svoje obaveze u tom pogledu i da se projektna dokumentacija završava.

"Očekujemo da naredne godine, početkom prvih šest meseci započne rad na deonici Niš-Merdare-Priština. Razgovaramo o tome kako ćemo finansirati jer nećemo da uzimamo kredit, hoćemo da nađemo drugi način izvora finansiranja, razgovaramo i sa i evropskim partnerima o tome", istakla je Mihajlović.

Ona je poručila da nema stajanja i da se radi isto kao i do sada iako je vlada tehnička.

"Tehnička vlada funkcioniše sve dok parlament ne formira novu vladu, nema stajanja. Ne poznaju putevi, vozovi, rehabiltacija pruga i puteva izbore, radi se dan i noć. Kao što se radilo na nekim putevima u Srbiji, tako će se nastaviti sve dok se ne imenuje naredna vlada", rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da se u Srbiji trenutno rekonstruiše 1.100 kilometara puta i da će do kraja godine, odnosno početkom iduće biti završen Koridor 10.

Ona je podsetila i da je Vlada Srbije donela Zakon o ozakonjenju da bi pomogla građanima, jer od 1, 5 milion nelegalno izgrađenih objekata 80 odsto čine kuće i stanovi koje nisu mogli da legalizuju.

U lokalnim samoupravama, kako je kazala, taj posao ide dobro.

"Uvek međutim, može bolje, a postoje lokalne samouprave sa kojima ministatsvo radi i pomaže im", istakla je Mihajlović.

Pokušavamo da pomognemo građanima da završe posao, navela je ona i dodala da se nada da će do kraja ove ili sredine sledeće godine građani imati svoje papre i znati da su vlasnici svojih stanova i kuća.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radovi na deonici autoputa NI - PR 2017.

Izvor: Akter, 06.Mar.2016

Rad na deonici autoputa Niš-Merdare-Priština trebalo bi da počne u prvoj polovini naredne godine, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović..Mihajlović je kazala da je za nas izgradnja svakog puta značajna jer se upoljšljavaju...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.