Izvor: Politika, 09.Okt.2014, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Putevi u istočnoj Srbiji gotovi za mesec dana

BEOGRAD – Putevi u istočnoj Srbiji oštećeni u septembarskim poplavama biće obnovljeni u narednih mesec dana, izjavila je danas potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, navodeći da ukupna šteta na saobraćajnoj infrastrukturi iznosi 180 miliona dinara.

Mihajlović je, posle sastanka u Vladi Srbije sa predstavnicima opština Kladovo i Brus, rekla Tanjugu da će mostovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << oštećeni u tim poplavama biti obnovljeni u naredna tri meseca.

„Rade se projekti za mostove, potrebno je dvadesetak dana da se projekti završe, zatim po skraćenom postupku da se izaberu firme koje će to raditi i za najviše tri meseca mostovi će biti završeni”, kazala je Mihajlović.

Ona je razgovarala sa predstavnicima Kladova o nedavnim poplavama i o tome kojom brzinom se popravljaju putevi, klizišta i mostovi.

„Putevi su svi već prohodni, što nije bio slučaj do pre 10 dana i putevi će biti završeni u narednih mesec dana”, istakla je ona i dodala da će se život na tom području uskoro vratiti u normalu.

Potpredsednica vlade je razgovarali sa predstavnicima Kladova i o tome kako da se urede priobalja da se slične poplave ne bi ponavljale.

„Vrlo brzo ćemo imati sastanak i sa privrednim društvom Đerdap i zajedno videti kako da se pomogne tim opštinama, među kojima je Kladovo centralna opština”, navela je ona.

Bujice su polovinom septembra opustošile opštine Kladovo, Negotin i Majdanpek.

Ona je podsetila da svake nedelje razgovara u vladi sa predstavnicima opština i kazala da oni uvek imaju puno pitanja jer ne mogu da dođu do predstavnika nadležnih ministarstava.

„Mi danas ovde, kao i na svakom sastanku imamo predstavnike ministarstava rada, državne upravi i lokalne samouprave, privrede, finansija, poljoprivrede i životne sredine i svi su tu da njima odgovore na određena pitanja”, dodala je Mihajlović.

Tanjug

objavljeno: 09.10.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Putevi u istočnoj Srbiji gotovi za mesec dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2014

Putevi u istočnoj Srbiji oštećeni u septembarskim poplavama biće obnovljeni u narednih mesec dana, izjavila je danas potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, navodeći da ukupna šteta na saobraćajnoj infrastrukturi iznosi 180 miliona dinara...Mihajlović...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mihajlović: Putevi u istočnoj Srbiji gotovi za mesec dana

Izvor: Studio B, 09.Okt.2014

Putevi u istočnoj Srbiji oštećeni u septembarskim poplavama biće obnovljeni u narednih mesec dana, rekla je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, navodeći da ukupna šteta na saobraćajnoj infrastrukturi iznosi 180 miliona dinara...Mihajlović je, posle sastanka u Vladi Srbije sa predstavnicima...

Nastavak na Studio B...

Ugovor o projektu rekontsrukcije pruge Stara Pazova-Novi Sad

Izvor: Capital.ba, 09.Okt.2014

BEOGRAD, Ugovor o izradi Glavnog projekta rekonstrukcije i izgradnje dvokolosječne pruge Stara Pazova – Novi Sad sutra će biti potpisan u Vladi Srbije, čemu će prisustvovati potpredsjednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ugovor će potpisati...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.