Ko kroji sudbinu radnika Jata?

Izvor: B92, 08.Mar.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko kroji sudbinu radnika Jata?

Beograd -- Dva reprezentativna sindikata Jat ervejza traže od Vlade Srbije da u saradnji s njima donese socijalni program pre dolaska budućeg vlasnika te aviokomoanije.

"Reprezentativni sindikati moraju da budu uključeni u rešavanje prava i položaja zaposlenih, kako onih koji ostaju u budućoj novoj ili restrukturiranoj kompaniji, tako i onih koji odlaze", navodi se u zajedničkom saopštenju Sindikata komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika i Jedinstvene sindikalne organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jat ervejza.

Ta dva sindikata zatražila su od Vlade Srbije da budu upoznati s predstojećom privatizacijom i transformacijom te državne aviokompanije i uključeni u rešavanje položaja radnika.

Ističe se da o sudbini radnika Jata može da se odlučuje samo na osnovu unapred poznatih i prihvaćenih kriterijumima u čijem utvrđivanju i donošenju je učestvovao sindikat.

Sindikalci Jata su izrazili i "duboko negodovanje zbog neodmerenih izjava" pojedinih državnih zvaničnika o budućem izgledu i obliku srpske državne aviokompanije.

"Te izjave baziraju se na programima razvoja/restrukturiranja ili na odlukama koje nigde nisu objavljene i do kojih se ne može doći. U izjavama se licitira broj zaposlenih koji ostaju u nekakvoj budućoj kompaniji i broj zaposlenih koji su višak od 400 do 800, sve u zavisnosti ko daje izjavu i u koje svrhe se daje", navodi se u sapštenju dva reprezentaivna sindikata Jata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikati Jata traže socijalni program pre privatizacije

Izvor: NaDlanu.com, 08.Mar.2012

Dva reprezentativna sindikata Jat ervejza (Airways) zatražili su u četvrtak od Vlade Srbije da budu upoznati s predstojećom privatizacijom i transformacijom te državne aviokompanije i uključeni u rešavanje položaja radnika. .. BEOGRAD, 8. marta 2012. (Beta) - "Reprezentativni sindikati moraju...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.