Jat tehnika će popravljati Erbas avione

Izvor: TvojPortal.com, 11.Dec.2011, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jat tehnika će popravljati Erbas avione

/vesti online/ Radnici "Jat tehnike" osposobljavaće se za održavanje i popravku motora i aviona firme "Erbas", izjavio je u Ćupriji ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić. Mrkonjić je dodao da će na poslovima osposobljavanja biti angažovana polovina stručnjaka iz "Jat tehnike", koja ima 1.500 zaposlenih.

 
Erbas A320

Ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << projektom proširenja proizvodnih usluga i poslovanja na popravku aviona "Erbas" serije 320, uz već postojeće tipove aviona Boing 737 i ATP 42 i 72 "Jat tehnika" će zaokružiti svoju ponudu na sve najzastupljenije tipove aviona evropskih avio kompanija.

Osposobljavanje stručnjaka "Jat tehnike" obaviće se u tri faze. Prva počinje u januaru iduće godine i odnosi se na konsultantske usluge, procene i preporuke.
Kako se očekuje, do leta 2012. godine biće uspostavljeno linijsko održavanja "Erbasovih" letelica, a do kraja 2012. i bazno održavanje.
U drugoj fazi, koja počinje u februaru, izvršiće se opremanje i osposobljavanje "Jat tehnike" kroz obuku za rad na novom tipu aviona.
Treća faza, koja počinje na leto, podrazumeva dodatnu podršku "Erbasovih" stručnjaka na licu mesta u trenutku započinjanja poslova i trajaće do potpunog osposobljavanja "Jat tehnike" za rad na ovom tipu aviona.

ekonomijaSrbijaJAT tehnikaosposobljavanjeErbas avioni

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.