Italijani na ulicama zbog reformi

Izvor: B92, 24.Okt.2014, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani na ulicama zbog reformi

Italijanski radnici koji štrajkuju izašli su na ulice gradova širom Italije protestujući zbog reformi tržišta rada i mera koje je predložio premijer Mateo Renci

Protest je izazvao prekid železničkog i autobuskog saobraćaja, a i avio kompanija IziDžet saopštila je da su moguća odlaganja nekih letova nakon što je sindikat USB proglasio 24-časovni štrajk, javio je Rojters.

Današnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protesti su uvod u seriju masovnih skupova koje je najveći italijanski sindikat CGIL najavio i organizovao za sutra, navodi Rojters.

Renci je predložio reforme tržišta rada kojima bi u većoj meri bila zaštićena prava mladih prilikom zapošljavanja.

Sindikati su reagovali oštro na ove predloge koji, kako tvrde, ugrožavaju prava radnika a ne doprinose rešavanju dubljih uzroka ekonomske stagnacije koja u Italiji traje već decenijama, prenosi Rojters.

Sindikat CGIL uporedio je Rencija sa Margaret Tačer, bivšom britanskom premijerkom koja se tokom 80-ih godina prošlog veka borila da oslabi sindikate u Britaniji, naveo je Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijani na ulicama zbog reformi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Okt.2014

Italijanski radnici koji štrajkuju izašli su na ulice gradova širom Italije protestujući zbog reformi tržišta rada i mera koje je predložio premijer Mateo Renci..Protest je izazvao prekid železničkog i autobuskog saobraćaja, a i avio kompanija IziDžet saopštila je da su moguća odlaganja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Italija: Hiljade radnika protiv reformi rada

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2014, 14:44

Demonstranti iz cijele Italije izašli su danas na ulice Rima, protestujući zbog reformi tržišta rada za koje je Vlada tvrdi da predstavljaju kamen temeljac njene politike...Hiljade demontranata nosilo je crvene zastave sa logom najvećeg italijanskog sindikata CGIL na gradskim trgovima, podržavajući...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.