Cvetković: Nikoga nismo pritiskali da uloži u “Jat”

Izvor: Blic, 05.Feb.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Nikoga nismo pritiskali da uloži u “Jat”

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da ne postoji definitivno prihvaćen model daljeg funkcionisanja domaće avio-kompanije “Jat ervejz” i naglasio da vlada čini sve što je u njenoj moći da ta kompanija bude profitabilna.

On je gostujući u emisiji "Stav Srbije” na TV Prva rekao da ni sa jednim privrednikom konkretno nije razgovarano o daljoj sudbini srpskog avioprevoznika i naglasio da se nepotrebno podigla "fama” u javnosti oko budućeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << statusa "Jata”, istakavši da to može negativno da utiče na dalje rešavanje sudbine tog preduzeća.

- Odluke nisu donete i priče da će neko nešto dati su samo spekulacije - naglasio je Cvetković.

On je podsetio da država pokušava za "Jat” pronađe vlasnika već nekoliko godina da, prvo na tenderu, a zatim i traženjem strateškog partnera.

- Naš angažman oko "Jata” pokazuje želju Srbije da se povuče iz privrede i na tom primeru se vidi koliko je to teško. Hteli smo da prodamo "Jat” sa njegovim obavezama, tržište je reklo - ne želimo da kupimo. Niko se nije javio - podsetio je Cvetković.

Prema njegovim rečima, sada mu je jasno da postoji mišljenje da će vlada da pozove privrednike da daju neki novac, što je potpuno pogrešno.

Cvetković je naglasio da je jedina moguća poslednja odstupnica da se ukine obaveza da "Jat” bude prodat strateškom partneru, već da to bude samo finansijski investitor.

Treba pokušati sve da se nađe odgovarajući partner, naglasio je on, i dodao da je ovo o čemu on govori treći pokušaj da se nađe kupac "Jata”, ali da se ne radi o pritisku na bilo koga da u "Jat” investira.

Premijer je naglasio da, kakva god bila odluka, taj postupak će se voditi javno i transparentno.

Domaći mediji objavili su, a ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić potvrdio je da su domaći privrednici zainteresovani da sa državom zajedno osnuju novog sprskog avioprevoznika.

Neki privrednici, poput vlasnika "MK grupe” Miodraga Kostića i Miroslava Bogićevića, vlasnika „Farmakoma MB”, potvrdili su da su zainteresovani za realizaciju takve jedne ideje.

Povezane vesti: Cvetković: Dogovorene mere za kreditiranje preduzeća

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Nikog ne "vučemo" u Jat

Izvor: B92, 05.Feb.2012

Beograd -- Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da ne postoji definitivno prihvaćen model daljeg funkcionisanja domaće avio-kompanije Jat ervejz...On je naglasio da vlada čini sve što je u njenoj moći da ta kompanija bude profitabilna...Cvetković je potvrdio da se vode pregovori sa srpskim privrednicima...

Nastavak na B92...

Cvetković: Nikoga nismo pritiskali da investira u Jat

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2012

Premijer Srbije izjavio je danas da ne postoji definitivno prihvaćen model daljeg funkcionisanja domaće avio-kompanije

Nastavak na Večernje novosti...

CVETKOVIĆ: ŠTO PRE PRONAĆI PARTNERA ZA ŽELEZARU

Izvor: Kurir, 05.Feb.2012

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je potrebno što pre pronaći strateškog partnera Železaru Smederevo, a za JAT ne postoji prihvaćeni model funkcionisanja..BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da bi bilo dobro što pre pronaći strateškog partnera za Železaru Smederevo,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.