Mali fudbaleri – proizvođači struje

Izvor: Ekologija.rs, 20.Okt.2014, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali fudbaleri – proizvođači struje

Teren ispod veštačke trave ima Pavegen ploče a oko njega je postavljeno i nekoliko solarnih panela. Te dve tehnologije u kombinaciji generišu struju koja se skladišti na licu mesta i koristi za rad reflektora.

Kompanija Pavegen, koja je je na Pariskom maratonu iskoristila silu koraka preko instaliranih ploča na ulici i na Olimpijadi u Londonu na isti način dobila trotoar osvetljen kinetičkom energijom šetača, svoj novi projekat je postavila u faveli Rio de Žaneira. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Ekologija.rs << pitanju je dečiji teren za fudbal koga osvetljava kinetička energija njihovih nogu.

Kompanija procenjuje da će ploče obezbediti do 10 sati osvetljenja iz pune baterije, što znači da će deca uvek imati sigurno, dobro osvetljeno mesto da igraju fudbal. Sistem pločica uključuje i bežični API (programski interfejs) koji prikuplja podatke sa lica mesta i može da ih pošalje na web adrese na analizu.

Nastavak na Ekologija.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Ekologija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Ekologija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.