Zapadni Balkan da ne bude parking za izbeglice

Izvor: Akter, 06.Feb.2016, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapadni Balkan da ne bude parking za izbeglice

Neophodno je pronaći zajedničko evropsko rešenje za izbegličku krizu kako bi se izbeglo da zemlje Zapadnog Balkana postanu "parking za izbeglice", rekao je Han

Komesar EU za proširenje Johanes Han izjavio je danas da je neophodno pronaći zajedničko evropsko rešenje za izbegličku krizu kako bi se izbeglo da zemlje Zapadnog Balkana postanu "parking za izbeglice".

"Treba da izbegnemo situaciju da zemlje Zapadnog Balkana koje su kandidati za članstvo u EU postanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << parking za izbeglice", rekao je Han uoči neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova EU i zemalja kandidata o migrantskoj krizi u Amsterdamu.

On je rekao da je potrebno pronaći evropsko rešenje izbegličke krize i upozorio da pojedinačne odluke zemalja mogu da imaju domino efekat.

"Šengen je simbol Evrope i ne smemo da dozvolimo da on propadne", naglasio je Han.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.